Donering til hjemløse på Enghave Plads

Fakta om hjemløse og madspild

Ifølge en rapport fra Social- og Indenrigsministeriet blev der opgjort 6.138 personer hjemløse i Danmark i uge 6 2015, hvilket er en stigning på 5 % siden 2013 og en stigning på hele 23 % siden 2009. Antallet af hjemløse borgere, der blev opgjort i februar, forventes at være et minimumstal, som stadig stiger stødt.

Årsagen til denne fortsatte stigning af hjemløse i Danmark skyldes både samfundsmæssige og individuelle forhold, da en stor del af hjemløse kæmper med psykiske sygdomme og misbrugsproblemer. Og selvom der i 2009 blev iværksat en hjemløsestrategi for at få antallet ned, er det desværre ikke lykkedes. Den offentlige indsats kan ikke følge med behovet.

Samtidig bliver der i Danmark hvert år smidt mere end 700.000 tons mad ud, der kunne være blevet spist, men som i stedet bare går til spilde. Landbrug og Fødevarer skriver i deres rapport ”Madspild i Danmark” fra september 2015, at tallet helt præcis er estimeret til at udgøre 716.942 tons. Madspild er et kæmpe ressourcetab for alle, og miljøet bliver på samme tid helt unødigt belastet.

Donér til hjemløse og bekæmp samtidig madspild

Hjemløse lever et hårdt liv, hvor et varmt måltid mad ikke er fast hverdagskost. Og samtidig smider restauranter hver aften ved lukketid enorme mængder mad ud, som ingenting fejler, men som ikke kan gemmes til næste dag grundet Fødevarestyrelsens regler for fødevaresikkerhed. Virksomheder og restauranter må derimod godt donere fødevarer til velgørende formål, hvis madvarerne stadig er gode og doneres lige efter, at de er taget af buffeten (Kilde: www.foedevarestyrelsen.dk).

Og det er netop her, at Too Good To Go kommer ind i billedet. Igennem dette link kan du for bare 20 kroner donere en boks med mad, som vi fra Too Good To Go sammen med frivillige henter ved nogle af vores partnerrestauranter og direkte derefter tager ud og giver til de mennesker, der har allermest brug for det her i Danmark.

Donering til de hjemløse på Enghave Plads

I sidste uge var Lars, Adam og Deme, som er frivillige fra Too Good To Go, ude at donere mad både onsdag, torsdag og søndag til hjemløse på Enghave Plads. De uddelte i alt 36 bokse, som I har været så fantastiske at donere igennem Too Good To Go. Tusind tak for jeres hjælp!

Maden var fra Punjab Restaurant i Valby, og den blev af Lars, Adam og Deme kort inden lukketid fyldt op i bionedbrydelige takeawaybokse. Alle boksene med mad blev pakket ned i sorte termobokse for at holde maden frisk og varm de par kilometer, der er fra Valby Langgade til Enghave Plads i København.

På Enghave Plads holder en lille lejr af hjemløse til. Primært er det folk fra østlandene, som holder til på pladsen, blandt andet en gruppe meget venlige og imødekommende personer fra Budapest. De var alle sammen utrolig taknemmelige over doneringen af mad. Den ene aften regnede det, og vejret var bidende koldt, men det løftede stemningen blandt de hjemløse, da Lars, Adam og Deme kom med den varme mad. De hjemløse tilbød cigaretter retur, da det var det eneste af værdi, de havde at give som tak for maden. Dog takkede både Lars, Adam og Deme pænt nej tak, da selve oplevelsen af at kunne gøre så stor en forskel var tak nok i sig selv.

Adam kommenterer på oplevelsen: ”Selvom de intet har, deler de stadig ud! Det var så livsbekræftende. I love doing this!”

Vi har brug for jeres opbakning

Vi har stadig rigtigt meget brug for jeres opbakning for at kunne blive ved med at donere til hjemløse og andre udsatte i Danmark. Donér mad via linket her.

Det er også muligt at melde sig som frivillig og få en fantastisk og livsbekræftende oplevelse ved at dele maden ud. Meld dig som frivillig ved at sende en mail mærket ”Frivillig” til info@toogoodtogo.com.

Tusind tak for al jeres hjælp!