PRESSEMEDDELELSE

Nu er det slut med madspild fra restauranter! Et nyt projekt åbner op for takeaway af overskydende mad, som ellers ville være gået til spilde fra restauranter med bl.a. buffet og running sushi. Projektet forvandler madspild til måltid og rammer plet i en tid med fokus på deleøkonomi, socialt ansvar og bæredygtighed.

”Hold op, hvor bliver der smidt meget god mad ud hver dag” tænkte Thomas, der var på buffet-restaurant. ”Hvis nogen dog bare kunne få gavn af alt det, der er tilberedt og tilovers…” Og så slog det ham: “Hvad med en hjemmeside og en app, hvor forbrugerne kan købe det overskydende mad fra buffeten til 20-30 kr?”

Et hold blev samlet, og 2 måneder senere er projektet nu en realitet – alle har sagt deres job op og går all in – og dét med god grund: Allerede ved lanceringen, mandag d. 26. oktober, blev størstedelen af de over 25 partnerrestauranter udsolgt, og aktiviteten på de sociale medier er eksploderet.

Særligt populær er muligheden for at donere til Danmarks hjemløse og udsatte – holdet bag Too Good To Go har allerede videreformidlet over 100 bokse med gratis overskudsmad i landets storbyer. ”Det er den bedste følelse nogensinde at dele mad ud til dem, der virkelig har brug for det” udtaler Stian, der har været med helt fra starten. ”Vi ser frem til at hjælpe endnu flere i den kolde tid, vi går i møde.”

Men ikke kun hjemløse kan glæde sig – alle har nemlig mulighed for at bestille og hente maden via www.tgtg.dk og appen, der er klar om få uger.

“Restauranterne glæder sig over, at maden, som intet fejler og i øvrigt er godkendt af fødevarestyrelsen, bliver spist i stedet for at ryge i skraldespanden. Blot i denne uge er yderligere 10 restauranter kommet med – men vi har brug for endnu flere!” fortæller Klaus, der også er med i projektet. ”Vores ønske er at skabe en verdensomspændende platform, der bringer folk tættere sammen, sparer ressourcer og bidrager til kampen mod madspild, fødevaremangel og klimaforandringer.”

Danmarks største frivillige organisation mod madspild, Stop Spild Af Mad, byder indsatsen velkommen:

“29.000 tons! Så meget madspild genererer danske restauranter og hoteller ifølge Miljøministeriet om året. Buffeterne er blandt de store madspildssyndere, og derfor er det glædeligt at se flere gode tiltag mod madspild i denne sektor – især hvis de samtidig også kan hjælpe Danmarks stigende antal hjemløse og socialt udsatte med et varmt måltid mad,” siger organisationens stifter Selina Juul.

Studerende i Danmark ligger i hvert fald vågne af bare spænding. Måske er det for alvor slut med havregryn og billig pasta med ketchup?