Efter lanceringen af konceptet er flere end 300 restauranter og over 110.000 personer gået ind i kampen mod madspild.

29. oktober erklærede Too Good To Go i en pressemeddelelse, at det nu var slut med madspild fra restauranter, og i dag, under en måned efter, er der flere end 100 restauranter med i kampen mod madspild. Alle er så sindssygt søde og bakker op om initiativet, og over 15.000 personer har allerede tilsluttet sig kampen ved at synes godt om på Facebook.

Skærmbillede 2016-03-08 kl. 21.20.55

Vækker stor begejstring hos restauranter og kunder

To måneder før pressemeddelelsen blev offentliggjort, blev et team på tre samlet, og så gik det ellers stærkt. Teamet voksede, fredag d. 25. september blev første opslag på Too Good To Go’s facebookside postet og kun en måned efter, mandag d. 26. oktober, kunne der for første gang bestilles mad gennem hjemmesiden fra de lidt over tyve restauranter, der fra start var hoppet ind i kampen mod madspild. Der er kommet mange flere restauranter til, og stadigt flere får øjnene op for det miljøbevidste koncept om at minimere madspild ved at hente overskudsmad fra buffet-, brunch- og sushirestauranter.

Restauranterne er glade for, at det nu på en let måde er blevet muligt at sælge det mad, de har brugt timer på at indkøbe, udtænke og tilberede, i stedet for at fodre skraldespandene og se alt det gode mad gå til spilde. Alt, hvad restauranterne kan tjene frem for at smide ud, er ren fortjeneste, og så er det samtidig godt for miljøet. To faktorer, som spiller en stor rolle.

At det er godt for miljøet, er også noget, som vækker begejstring hos kunderne. De synes, det er fantastisk, at de kan få god og billig mad, samtidig med at de bekæmper madspild.

F.eks. skriver en kunde på Trustpilot (19.11.2015):
“Har lige benyttet mig af tilbud på mad. Fedt at reducere madspild, få noget god mad billigt og ja.. Win win for alle!
10/10 would buy again ;)”

Og en anden kunde, som er studerende, skriver (15.11.2015):
“En effektiv og god løsning til bekæmpelse af madspild. Et godt alternativ for alle os fattige studerende så vi også kan prøve at spise god udemad.”

Til glæde for hjemløse og socialt udsatte

Men det er ikke kun restauranter og kunder, der får glæde af Too Good To Go’s koncept om at bekæmpe madspild. Også hjemløse og socialt udsatte kan igennem hjemmesiden få doneret mad, som Too Good To Go siden 24. oktober næsten hver aften har været ude med, hvilket har bragt glæde og varme blandt mange i novemberkulden.

Too Good To Go får presseomtale

Medierne har også fået øje på Too Good To Go. Bl.a. har DR, B.T., Finans, Århus Stiftstidende og forskellige lokalaviser skrevet fine artikler om konceptet

 

Også diskjockey, tv- og radiovært Dan Rachlin hylder initiativet. 19. november skrev han på sin offentlige Facebookprofil: ”Der kan slet, slet ikke siges nok positivt om dette initiativ. Støt op. Køb. Spis.”

Ønsket om at bringe folk sammen i kampen mod madspild

Too Good To Go’s ønske om at skabe en verdensomspændende platform, der bringer folk tættere sammen, sparer ressourcer og bidrager til kampen mod madspild, fødevaremangel og klimaforandringer er fuld i gang med at blive realiseret.

Men kampen er slet ikke slut endnu, og vi opfordrer ydmygt alle til at være med.

– Skrevet af Nanna Lykke Larsen