Vi er Too Good To Go og vi bekæmper madspild!

Too Good To Go består af en flok glade madspildsreddere, som tror på, at alle kan gøre en forskel. Læs mere herunder og mindsk madspild sammen med os.

Hvert år smider danskerne mere end 700.000 ton mad ud i skraldespanden,
som svarer til vægten af syv gange Marmorkirken i København.

Madspildet har en værdi af 13,5 milliarder kroner om året inkl. moms og afgifter.

Ingen bryder sig om at se god mad gå til spilde. Men virkeligheden er, at madspild sker regelmæssigt i alle virksomheder og husholdninger. Dét problem indså fem iværksættere, da de en aften så, at god mad fra en buffet blev kasseret, da restauranten lukkede. De fem iværksættere mente, at maden var "too good to go" og herfra udsprang idéen om en app-løsning til et kæmpestort madspildsproblem.

Idéen blev til virkelighed og Too Good To Go så dagens lys i Danmark i 2016. Det blev til en app, der giver alle mulighed for at mindske madspild, mens de får god mad og støtter lokale forretninger, samtidigt med at forretningerne mindsker deres spild og får nye kunder i butikken. Og både forbrugere og forretninger bidrager til en grønnere planet. Dét er da win-win-win!

I august 2018 åbnede dørene til de første fysiske Too Good To Go lokaler på Frederiksberg i København, nemlig Too Good To Go Huset. Huset er dedikeret til bekæmpelse af madspild - om du er folkeskoleelev, lærer, underviser eller går på en videregående uddannelse, så tilbyder vi oplæg og undervisning om emnet. Der holdes løbende events og aktiviteter for både private og skoleklasser, og alle kan komme forbi Nyelandsvej 21C og redde lækre overskudsvarer direkte i Huset. Skriv til [email protected] og hør mere.

Vi har også en webshop, fordi op mod 40% af Europas madspild sker, inden maden når ud i forretningerne. Det betyder ganske enkelt, at maden produceres for at stå på et lager - og til sidst blive smidt ud. Så vi har indgået aftaler med en række grossister og storproducenter, så de i stedet for at smide varerne ud, kan sende dem til os, så vi kan få dem hjem til dig! Dette kalder vi Too Good To Go Markedsplads. Markedspladsen er et site, der samler lækre overskudsvarer, som du kan tage dig tid til at udforske - for i sidste ende at vælge lige netop dét, som du har lyst til: På den måde bliver maden spist og ikke spildt - og miljøet skånes.
Vi ved, at det er svært at ændre vaner - men det er netop dét, vi gerne vil. Og indtil videre går det godt! Too Good To Go er vokset hurtigt siden 2016 og takket være det store fællesskab af madspildsreddere er vi nu verdens største online markedsplads for overskudsmad.

I Danmark er der siden 2016:

- Skabt et fællesskab på mere end 1.882.492 madspildsreddere
- Kommet mere end 2.431 forretninger i appen
- Reddet mere end 4.967.282 måltider, som er 12.418 ton sparret CO2 i Danmark!

I de 15 lande hvor Too Good To Go appen er aktiv, er der samlet reddet 35.111.774 måltider af de 21.776.993 brugere, der har downloadet appen. Det er over 87.779 ton sparet CO2, som svarer til at køre en almindelig personbil i 112.163 dage!

Men der skal stadig arbejdes hårdt, før vi kan se den forandring, vi gerne vil, og som vores jord har brug for. Vi vil gerne ændre vores levemåde og skabe en bevægelse mod madspild. Vores mål er en verden uden spild og vi stopper ikke, før det er opnået.
reddede måltider globalt
ton sparet CO2
*For hver reddede måltid bliver der ledt 2,5 kg CO2 mindre ud i naturen
Kilde: EPA - United States Environmental Protection Agency

Download appen

Hent appen helt gratis, red dit første måltid og gør en forskel - allerede i dag.

App Store Google Play

Skal din forretning med?

Tilmeld din forretning og sælg dine overskudsvarer, så de ikke ender i skraldespanden.