5 millioner måltider er reddet!

2 years ago

Vi kan ikke få armene ned! Sammen har du og alle de skønne forretninger reddet 5 millioner måltider gennem Too Good To Go-appen i de 8 europæiske lande, hvor appen er aktiv. Men det kan godt være lidt svært at begribe, hvor stort et udslag på miljøbarometeret det faktisk giver. Så lad os tage dig med på en lille tal-udflugt.

 

Hvert år smider danskerne mere end 700.000 ton god mad ud i skraldespanden og det er et spild, der sker alle vegne. På marken, i restauranterne, bagerierne og supermarkederne - for ikke at tale om i hjemmet. Vægten af den ekstreme mængde madspild svarer til vægten af 1 millioner køer eller syv af Marmorkirken i København. Av, det er tungt.

 

I Tyskland smides godt 19 ton mad ud hver minut. Det vil sige, at for hvert sekund du bruger på at tænke over det, ryger mere end 300 kilo mad i skraldespanden.

 

Der findes forskellige udregningsmetoder og definitioner, hvilket betyder at meget data om den globale madspild er estimater. Der er dog enighed om, at mellem 30-40% af alle fødevarer går tabt i værdikæden, før det rammer forbrugeren. Det svarer til omkring 1,3 milliarder ton mad, der går til spilde.

 

Synes du også, de tal lyder helt forrykt? Ja, ikk’?

 

Og det er netop derfor, at det er så sejt og vigtigt, at 5 millioner måltider er reddet tilsammen gennem Too Good To Go i Danmark, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Schweiz, Holland, Belgien og Norge. Vi er sammen med til at gøre en forskel ved et globalt problem.

 

For du og forretningerne gør et fantastisk godt stykke arbejde, men heldigvis står I ikke med hele ansvaret, fordi problemstillingen omkring madspildet nu endelig finder vej til flere politiske dagsordener.

 

Madspild på dagsordenen

FN har sat sig selv nogle ganske ambitiøse mål med deres Bæredygtige Udviklingsmål - også kaldet Verdensmålene: reducer det globale madspild pr. indbygger med 50% både på forbruger- og detailniveau inden 2030. Det kan du læse mere om her.

 

Og i Tyskland anslås det, at man kan forebygge 10 millioner ton madspild hvert år. Det er 10 millioner ton mad, som produceres unødvendigt hvert år. Det er 2,6 millioner hektarer dyrkbart land, som svarer til mere end 3,5 millioner fodboldbaner.

 

Men hvad så nu?

Vi skal blive ved med at redde overskudsmad og skåne vores smukke planet for en masse unødvendig CO2e-udledning. For du behøver ikke være matematiker, klima- eller landbrugsekspert for at forstå, at vores spild har noget episke proportioner. Og vi kan alle være med til at sikre, at disse tal er meget lavere i 2030 - om det handler om en lille ændring i indkøbsplanlægningen, smartere opbevaring af fødevarer eller ved at redde overskudsbrød fra det lokale bageri, så er du med til at gøre en forskel.

 

Og det er netop det sidste, som du har været med til som en miljøbevidst Too Good To Go-bruger. Om du så har reddet 1 eller 10 måltider, er du en vigtig del af de i alt 5 millioner reddede måltider. Det er nemlig tilsammen blevet en reducering af CO2e-udledning på 10.000 ton. En mængde CO2e som svarer til 1000 års gennemsnitligt brug af en almindelig personbil, 750.000 timers brusebad, 75 ture til månen eller - ganske enkelt - 5.000.000.000 koprutter. Dét er en miljøbelastning, der er værd at undgå og som gør en forskel for vores miljø.

 

Så vores nye lykketal er 5.000.000, som er den seneste milepæl i Too Good To Go. Herefter ser vi frem mod at nå de 6.000.000 - og der er ikke længe til, fordi vi har verdens bedste forretninger og brugere, som er med til at give madspildet en ordentlig én over nakken. Og så hjælper det også på tallene, at Too Good To Go udvider til Spanien senere i 2018 og dermed kan redde mere god mad.

 

5 millioner måltider, (snart) 9 lande, 12.000 forretninger og 4,5 millioner registrerede brugere. Det er sejt, det er vigtigt og vi kan gøre endnu mere. Så lad os gøre det sammen!

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play