Bad i havnen og fyld gourmet i cykelkurven - besøg København

Tanja Andersen

2 years ago

Vi har bedt vores trofaste madreddere om bæredygtige tips til København, og det er der kommet denne lille grønne guide ud af. Så start fra en ende af og hold ferie med god samvittighed i eventyrhovedstaden over dem alle.

Hvis vi siger København, tænker du med stor sandsynlighed CYKLER. København ligger i tæt konkurrence med Amsterdam om at være Europas cykelby nr. 1, og det har sat sit præg på de mange bæredygtige københavnertips, vi har modtaget fra vores trofaste madreddere.

Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Ejer du ikke selv en cykel, anbefaler vi, at du starter med at leje én. Så kan du komme godt rundt i Københavns kringelkroge - og ikke mindst en tur til ét af byens mange badespots. Vælg én med cykelkurv, for der skal reddes lykkeposer på vejen. Og husk cykelhjelm!

Brunch den op

Brunch er et must i København, men det kan være tæt på umuligt at vælge i Too Good To Go-appen. Derfor hjælper vi dig lidt på vej. Stilfulde Hotel Skt. Petri ligger lige midt i Københavns pulserende hjerte og er derfor et genialt udgangspunkt for sightseeing. Fyld en lykkeboks til bristepunktet i den bugnende og overvejende økologiske morgenmadsbuffet og gør dig klar til næste store beslutning: Hvor skal du nyde den?

Foto: Line Nylandsted

Er du til slot og park, anbefaler vi Kongens Have, der er Danmarks ældste kongelige park og et yndet åndehul for københavnerne. Her kan du bl.a. hilse på en statue af H.C. Andersen og besøge Rosenborg Slot, hvor du kan se kronjuvelerne og fyre op under de royale drømme. 

Er du mere til lykkeboks’n’chill, kan du besøge charmerende Ofelia Plads og ta’ en slapper ved Københavns Havn. Herfra er der kun få minutter til Nyhavn, som er et uundgåeligt fotostop på ruten.

Shop dig frokostsulten

Og SÅ er det genbrugsshoppetid. København vrimler med loppemarkeder, retro-møbler og fristende second hand-butikker, så du kan snildt bruge et par timer på at købe dig lykkelig med god samvittighed. 

Men af shopping bliver man sulten, og ingen guide til København uden smørrebrød. Tag f.eks. et smut til fantastiske Vesterbro og red en sen frokost hos Birthes Smørrebrød eller Lillians Smørrebrød.  

Foto: Copenhagen Media Center

Når du har spenderet lidt tid på Vesterbro (og det skal du), skylder du dig selv lidt underholdning. Hvis vejret er godt, ku’ du jo ta’ en tur i Tivoli. Og hvis vejret er “dansk”, kan du nappe en eftermiddagsdrink i Kødbyen eller besøge Rundetårn eller et af Københavns mange spændende museer.

Aftenpicnic ved vandet?

I København har du altid vand i nærheden - og det skal du naturligvis udnytte. Slå dig ned på et tæppe ved et af havnebadene på Islands Brygge, Fisketorvet eller Sluseholmen. Så er du tæt på Letz Sushi, hvor du kan redde lykkebokse på bl.a. Christianshavn, Hovedbanegården eller Islands Brygge.

Foto: Astrid Maria Rasmussen, Copenhagen Media Center

Eller hvad med Madklubbens Food Club? Her kan du gå ombord i noget så sjældent som en bæredygtig buffet med fokus på økologi, grøntsager og frilandskød. Du kan også gå all in og hente overskuds-vin fra søsterrestauranterne Gran Torino og Alabama Social. Hele molevitten kan du nyde med smuk udsigt over søerne et par skridt derfra.

Er du grilltypen, anbefaler vi, at du henter lykkeposer hos f.eks. Irma, Kvickly eller Superbrugsen og tryller dem om til en barbeque på Københavns ultimativt lækreste strand, Amager Strandpark.

Andre bæredygtige københavner-hacks

København bugner af tilbud, der kan gøre ferien både sjovere og grønnere - og vi har slet ikke fået plads til alle de mange tips, vi har modtaget. Men den her geniale håndfuld skulle lige med på falderebet:

  • Kajaktur med Green Kayak. Det er GRATIS, hvis du samler skrald op i kanalen på turen.
  • Oplev København fra et elektrisk løbehjul. De findes overalt i Kbh, og det er sindssygt sjovt.
  • Mange af skraldespandene i København har en lille “hylde” beregnet til pantflasker. Efterlad dine tomme flasker der - så bliver de genbrugt, og panten går til værdigt trængende.
  • Køb en lykkepose fra Emmerys eller én af de mange andre bagere i Too Good To Go-appen. Der er helt sikkert nok til både morgenmad på sengen og kaffe-kage-hygge ved eftermiddagstid.
  • Gå en tur gennem byen, se op og kig ind i alle porte.

Tanja Andersen