Bevægelsen mod madspild

Lea Mosegaard

a year ago

Vi har arbejdet længe og intensivt på en omfattende hjemmeside, der er fyldt med materiale om Too Good To Go’s Bevægelsen mod madspild. Sitet retter fokus på Uddannelse, Husholdninger, Virksomheder og Politik. Eller sagt kortere: alle der bærer et ansvar inden for reducering af madspild. Helt kort: Alle.

På sitet finder du også en Vidensbank, som samler alt, der er værd at vide om madspild. Her kan du finde svar på hvad madspild egentlig er, hvorfor det spildes og hvorfor det egentlig er et problem - og meget meget mere.

Alt information er baseret på rapporter fra studier og forskning om emnet - og som der selvfølgelig linkes til, så du kan finde endnu mere relevant information. 

Hvorfor nu det?

Du tænker måske, “Jamen, skal I ikke bare koncentrere jer om at redde lykkeposer i appen?” Og jo, det kunne vi sagtens, fordi det giver et dejligt målbart resultat, når man tænker reducering af madspild. Men det er desværre ikke nok i en verden, hvor der er så utroligt meget madspild. Der skal handles på mange flere planer. Så mens vi sammen redder måltider i appen, kan der samtidig gøres en masse andre gode ting.

For at gøre det dejligt overskuelig, har vi delt siden ind i fire søjler, der kort kan forklares som følger:

Husholdninger:

Hvor skal man starte, når det kommer til bekæmpelse af madspild? Det kan være helt uoverskueligt at finde hoved og hale  i, når man står derhjemme og kigger ind i køleskabet. Eller står i supermarkedet med hovedet i køledisken. Vi har samlet de 6 vigtigste overskrifter, når det kommer til mindre madspild i hjemmet - så tag et kig og lær om bl.a. datomærkning, opbevaring og planlægning. Og husk, at selv de mindste ændringer kan gøre en kæmpe forskel. Se her for tips til husholdninger.

Virksomheder:

For virksomheder i madbranchen giver det rigtig god mening at reducere sit madspild, men der er ikke kun én grund til at supermarkeder, hoteller, bagerier og restauranter har spild. Læs hvordan vi sammen med virksomheder i hele Europa finder den helt rigtige løsning på deres madspildsudfordringer. Se her.

Uddannelse:

Bevægelsen mod Madspild-siden indeholder en hel uddannelsesportal, der skal oplyse om madspild. Portalen er opdelt i fire søjler med undervisningsmateriale tilpasset 4. - 6. klasse, 7. - 9. klasse, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Uddannelsesportalen byder på alt fra madspildsquizzer og underholdende spil til øvelser, erhvervscases og forslag til projektemner og problemformuleringer. 

Alt materiale er gratis og udvikles løbende - og kan med fordel bakkes op af Vidensbanken til yderligere viden og research. Se uddannelsessiden her og Vidensbanken her. 

Politik:

At mindske madspild i hele fødevarekæden vil kræve lovændringer - både på nationalt og internationalt niveau. Vi vil være drivkraften bag disse ændringer og hjælpe med at transformere nuværende praksis, som vil få os tættere på et bæredygtigt madsystem. Få et overblik over det nuværende politiske madspildslandskab i hele verden - og se hvilke initiativer Too Good To Go arbejder på. Læs meget mere her.

Vi har glædet os til at dele siden om Bevægelsen mod madspild med dig - og håber, at du vil tage et kig og vende tilbage dertil, hvis du mangler svar på en madspildsproblematik. Vi lover, at du kan finde svaret derinde! Rigtig god fornøjelse.

Lea Mosegaard

Marketing Specialist