Derfor ved forretningerne, hvor mange måltider de har til salg

2 years ago

Har du nogensinde tænkt over, hvordan din lokale bager ved, at de kan sætte 7 lykkeposer til salg hver eftermiddag? Eller hvorfor buffetrestauranten rundt om hjørnet har 10 måltider til salg i Too Good To Go appen? Det er du ikke den eneste, der har undret sig over.


Der skal være nok til alle

De fleste forretninger producerer mere mad, end de egentlig kan sælge. Det gør de for at være sikre på, at udvalget altid er friskt og varieret - og at der er nok til alle. En bager og en buffetrestaurant skal også sørge for, at der er nok til de kunder, som kommer i forretningen kort før lukketid. Hvis ikke udvalget er interessant nok, kan de risikere, at kunden går videre til næste forretning.


Forretningerne bliver også nødt til at tage højde for, at der pludselig kan komme flere kunder, end de er vant til - man kan aldrig være helt sikker på, hvor mange kunder der kommer hver dag.


Derfor overproducerer forretningerne, og supermarkederne køber mere ind end de har brug for. 


Derfor hedder det ‘lykkeposer’

Når vi i Too Good To Go taler med nye forretninger, som gerne vil være med i appen, så spørger vi ind til, hvor meget mad de som regel har til overs hver dag. Det ved forretningerne, da de typisk laver en opgørelse over deres spild. 


På den måde kan vi og forretningerne sætte et bestemt antal måltider til salg hver dag. 


Nogle gange kan der dog komme flere kunder forbi forretningen, så forretningen har mindre overskudsmad , end de plejer. Hvis det sker, kan forretningerne refundere de kunder, som har købt gennem Too Good To Go - det vil du få besked om, hvis det sker. 


Nogle gange sker det også, at forretningerne faktisk har mere tilbage, end de plejer. Sker det, så kan de ændre i antallet af måltider, som de har til salg i appen. På den måde kan flere kunder redde overskydende måltider i forretningen. 


Selvom forretningerne har en god ide om, hvor mange måltider de har til salg, kan de aldrig vide, præcis hvad der er tilbage i forretningen sidst på dagen. Derfor kalder vi det lykkeposer og lykkebokse, fordi du køber det, som forretningen ikke har fået solgt. 


Så det er lidt en overraskelse hver gang, man henter sin Too Good To Go lykkepose eller -boks. Spændende, ikk’?


Forhåbentlig giver det hele lidt mere mening nu. Tak fordi du er med til at bekæmpe madspild! Her er 5 tips til at mindske dit madspild, hvis du har brug for inspiration.

Sisse Hansen

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play