”Det er jo ikke dårlig øl”

2 years ago

Nej, når du køber overskudsøl fra Eventyrligt Øl gennem Too Good To Go, er det bestemt ikke dårlig øl, du får med hjem. Det er øl af høj kvalitet, som af forskellige årsager ikke kan sælges i butikkerne.

Eventyrligt Øl er en fynsk forhandler, som sælger øl fra flere end 20 fynske mikrobryggerier. Der bliver brygget og solgt både øl, cider, juice mv. 

René, som er medejer af Eventyrligt Øl, syntes der var en kæmpe udfordring i at skulle hælde god øl ud, bare fordi etiketten sad skævt, eller der var sket en fejl i dateringen.

”Det er jo kvalitetsvarer, så forhandlerne af specialvarer vil ikke tage imod dem, hvis der er fejl på. Så kan de ikke sælges. Og vi kan ikke bare sige ’5 for 100kr. i Bilka’, for vi sælges ikke i supermarkederne.” 

Derfor tog han kontakt til vores salgschef, da de kender hinanden fra universitetet.  

”Det er jo egentlig uden for jeres område, for det er ikke overskydende mad eller sidste salgsdato lige om hjørnet. Men vi vil gerne hjælpe til med ikke at belaste miljøet ved bare at hælde øllet ud. Så jeg spurgte, om ikke vi kan prøve det af.”

Derefter tog René kontakt til Bryggeriet Flakhaven i Odense centrum. De både brygger og forhandler øl og ligger meget centralt, så det var et godt afhentningssted for øllene.Folk kommer langvejs fra

Med det var samarbejdet mellem Eventyrligt Øl og Too Good To Go skudt i gang. René fortæller om de øl, man kan købe gennem appen: ”Det er jo ikke dårlig øl. Det er etiketten der sidder skævt eller måske er gået i stykker. Det kan også være sæsonvarer, som en juleøl, der kan holde sig i mange måneder endnu, men bare ikke helt til næste års julesalg.”

Da der er forskellige grunde til, at øllene ikke kan sælges i butikkerne, er der også en lille kommunikationsudfordring, som skal løses.

”Vi skal sikre, at folk ved, hvad det er de køber. Hvis ikke man har set, at man bl.a. får øl som har forkert dato, så tror man at man har fået gammel øl – og det har man jo ikke. Der er bare forkert dato på flasken. Så vi kæmper lidt med kommunikationen,” fortæller René. 

Han fortsætter: ”Vi får klart flest positive henvendelser. Der er endda folk, der kommer langvejs fra og kommer før afhentning, så de lige kan få en øl inden. Der er også flere, som har fortalt, at de har hentet Too Good To Go appen bare for at kunne købe vores øl.”

Hvornår er noget for gammelt?

Når du køber øl fra Eventyrligt Øl gennem appen, er det typisk øl med forkert dato, etiketter med fejl og lignende, som du får. Alligevel synes René at det er nødvendigt, at vi som forbrugere begynder at tænke på holdbarhedsdatoer på en anden måde. 

”Vi kunne godt tænke os at være med til at skubbe tankegangen for, hvornår noget er for gammelt. Det er jo lidt et spørgsmål om, hvad holdbarhed egentlig er. Og hvad ”god smag” er. Vi ville aldrig tage øllet med, hvis ikke vi kan stå inde for det. Vi sikrer kvaliteten for bryggerierne og smager på varen, inden vi sælger den.” 

René fortsætter: ”Dateringen på flaskerne fortæller, hvor længe vi garanterer, at den er ligeså god, som da den lige var blevet brygget. Derefter garanterer vi ikke noget, men den er sikkert helt fin. Vi havde faktisk en øl på et tidspunkt, som viste sig at være endnu bedre et år efter ”Mindst holdbar til.”

Eventyrligt Øl har været med i Too Good To Go siden 19. december 2017 og har siden da solgt over 500 portioner overskudsøl. Søg "Beer Trade" for at finde Eventyrligt Øls overskudsøl i appen eller red øllen på Too Good To Go Markedsplads.

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play