Du, FN og Too Good To Go skaber en verden uden madspild

1,3 milliarder tons mad smides ud hvert år på verdensplan. En grim og skinbarlig sandhed, som vi ikke kan komme udenom, men som vi gerne vil udenom hurtigst muligt.


Dele af madspildet opstår, fordi vi som forbrugere alle har en forventning om, at de madvarer vi køber er friske. Og det er der som sådan ikke noget galt i. Men det skaber en overproduktion hos buffetrestauranter, bagerier, running sushi-steder mv., som alle skal holde deres udvalg friskt og varieret i løbet af hele deres åbningstid. Selv en halv time før lukketid. Hvis ikke, vender potentielle kunder måske om og går videre til det næste sted.


Der bliver derfor løbende lavet rigeligt, frisk og lækker mad. Men hvad sker der så, når de nærmer siglukketid og der lige er lavet en ny omgang sushi-ruller, men restauranten er blevet tom?


Det. Ryger. Ud.


Og det er ikke kun sushi-rullerne. Eller de nybagte brød. Eller den lækre nudelret. Det er så meget mere end dét, viser det sig. Det er de tidligere nævnt 1,3 milliarder tons mad.


Det er så meget, at hvis madspild var et land, ville det være den tredje største udleder af CO2 globalt - kun overgået af USA og Kina. Altså skal der gøres noget drastisk.FN griber ind

Det står klart, at vores spild har episke proportioner og FN har derfor sat sig nogle ganske ambitiøse mål med deres Bæredygtige Udviklingsmål - også kaldet Verdensmålene. Verdensmålene består af 17 mål, der tilsammen udgør en plan for bæredygtighed med balance mellem natur, social adfærd og økonomisk vækst, så vi ikke tager livet fuldstændigt af vores kære planet.


Det 12. mål er hvor Too Good To Go kan hjælpe FN i sin indgriben. Målet omhandler nemlig ansvarligt forbrug og produktion og formulerer et ønske om at reducere det globale madspild pr. indbygger med 50% både på forbruger- og detailniveau. Et ambitiøst, vigtigt og bare helt igennem fantastisk mål, som man kun kan støtte op om.


Too Good To Gos 150 medarbejdere arbejder dagligt hårdt på at være med til at nå det 12. mål gennem vores app-løsning, der forhindrer at forretningernes overskud ikke ender i skraldespanden - og i stedet i din mave. Dét er da win-win!


Indtil nu er mere end 4 millioner måltider reddet, hvilket svarer til 8.000 tons CO2 ækvivalenter, som er blevet reduceret. Det svarer til 800 års konstant kørsel i bil eller 45 ture til månen. Og ambitionerne er - ligesom FN’s bæredygtige udviklingsmål - store: At redde 8 millioner måltider inden slutningen af 2018.


Andet giver bare ikke mening

Vi kan alle være med til at sikre, at der er meget mindre madspild i 2030 - uanset om det er via bedre indkøbsplanlægning, smartere opbevaring af fødevarer eller ved at redde en portion overskudsmad fra butikken rundt om hjørnet. Hvis alle laver en lille ændring i dagligdagen, kan vi sammen gøre en stor forskel for vores fælles jordklode.


Og med de mange miljømæssige problemer, som madspild er skyld i, og de millioner af mennesker verden over som sulter, er dette et verdensomspændende problem, som vi bliver nødt til at takle. Med din og forretningernes hjælp har vi hos Too Good To Go tænkt os at gøre, hvad vi kan. Missionen er tydelig; med de 1,3 milliarder tons, som smides ud hvert år, vil vi gerne være med til at skabe en verden uden madspild, hvor mad spises og ikke spildes.


For alt andet er da helt hul i hovedet.


Læs mere om FNs 17 Verdensmål.

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play