Giv kaffe og te nyt liv

2 years ago

Det er ingen hemmelighed, at kaffe er et vidundermiddel. Især om morgenen. Og det viser sig, at du kan nyde den gode mokka flere gange - selv efter du har slupret den sidste tår i dig. Du kommer aldrig til at at smide dit brugte kaffegrums ud, når du ved hvor meget, det kan bruges til.


Tag kaffen med i bad

Du kan bruge kaffegrums på et hav af måder inden for sundhed og skønhed. Det mørke grums gør det først og fremmest fantastisk som body scrub. Bare bland det brugte grums med din fortrukne naturlige olie (kokosolie fungerer virkelig godt!), tilsæt 2-3 spiseskefulde fløde og en spiseskefuld honning - og gnid så blandingen på kroppen for at fjerne døde hudceller. Du kan også lave en helt naturlig behandling til appelsinhuden. Alt du skal gøre er at blande det brugte kaffegrums med varmt vand og skrubbe dig med blandingen to gange om ugen.


Genbrugelige bønner

Det brugte kaffegrums kan også bruges til huslige sysler. Stil en lille kop med brugt grums ved håndvasken og gnub hænderne godt ind i det, efter du har hakket hvidløg eller løg - vupti! Ingen løgede luftgener. Prøv også at brug det brugte grums til at skjule skrammer på mørke træmøbler. Bland kaffegrumsen med lidt olivenolie og dup blandingen på skrammen med vat.


Og kaffens mange facetter stopper ikke her! Din have vil nemlig også sætte pris på det brugte kaffegrums. Det mørke guld er spækket med fosfor, kalium, magnesium samt kobber - og når grumset nedbrydes udløses nitrogen, som gør det til fantastisk gødning. Prøv også at drysse lidt grums rundt om dine planter som insektmiddel.


Te-licious

Hvis du foretrækker te frem for kaffe, så er der også gode tips til dig! For eksempel kan teen hjælpe dig til et smukt skinnende hår: Bryg en kop te med din brugte tepose, lad det køle af og skyl håret med teen efter vask med shampoo og balsam. Te siges at få håret til at skinne og tilføjer ekstra volume, plus at det indeholder koffein, som kan få håret til at vokse hurtigere. Brugte teposer er også et vidundermiddel mod hævede øjne: du skal bare placere de afkølede poser på dine lukkede øjne og lade tanninerne gøre underværker.


Hjælp fra teposen

Aser og maser du også for at få opvasken skinnende ren? Dét kan teposerne hjælpe med at gøre nemmere. Alt du skal gøre er at komme to eller tre brugte teposer ned i håndvasken sammen med varmt vand og de beskidt tallerkener. Lad hele molevitten trække i fem minutters tid, mens teen nedbryder fedt og madrester, som gør det nemmere at klare opvasken. Teblade er også eminente til at absorbere lugt og kan få køleskabet til at dufte lige en tand bedre; kom teposerne i en skål, sæt skålen i køleskabet og lad teen suge de værste lugte til sig.


Hvis du er en smule kunstnerisk, kan du udbløde brugte teposer og bruge den lyse te til forvandle almindeligt hvidt papir til antik-lignede pergament. Perfekt til en flot håndskrevet invitation eller et skattekort til børnene.


Har du en kok gemt i maven, kan du prøve at tilføje en snert af tesmag til ris eller pasta. Hæng de brugte tepose i en gryde med kogende vand og tilsæt ris eller pasta. Prøv f.eks. spændende smagsvarianter som jasmin- eller chai-te.


Ingen bryder sig om at smide noget ud, som ingenting fejler, og der er så mange måder, du kan give dit brugte kaffegrums og dine teposer nyt liv. Og nu du kender et par tips og tricks, kommer du forhåbentligt aldrig til at smide dem ud igen.


Ugens blogindlæg er en oversættelse af et indlæg skrevet af Too Good To Gos engelske afdelings office manager Maggie Sycta.

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play