”Hvad gør I dog med alt den gode mad?”

2 years ago

Ja, hvad sker der egentlig med den gode mad, som er til overs fra Café Odeon Socials fællesspisning? Det spørgsmål har Katrine fået flere gange fra sine gæster. Og heldigvis kan hun fortælle kunderne, at den gode overskudsmad bliver solgt gennem Too Good To Go.


Katrine er restaurantchef på Café Odeon Social i centrum af Odense. Hun har fulgt Too Good To Go næsten fra starten. Kort efter hun var startet hos Café Odeon Social, kunne hun se, at det gav mening at få caféen med i appen. Caféen kunne fejre 1 års fødselsdag den 1. marts 2018.


Cafe Odeon Social er en hyggelig café og restaurant, som tilbyder let og lækker frokost til overkommelige priser. Det er et populært sted, også for studerende som bruger det til samlingspunkt, når der skal skrives opgaver. Hver aften er der fællesspisning fra kl. 18. 


Katrine fortæller om konceptet: ”Vi har typisk en ugemenu, og så kommer man bare inden kl. 18 og siger, at man gerne vil spise med. Maden bliver serveret på store fade ved bordene, og vi ved aldrig, hvor mange der kommer. Så vi laver mad til fuldt hus.”

”Det er ikke kun os, der går op i det”


Når man laver mad til fuldt hus uden helt at vide, hvor mange der kommer og spiser med, så er det næsten uundgåeligt, at der er mad til overs. Derfor var det oplagt for Katrine, at Café Odeon Social skulle være med i Too Good To Go.


”Det smerter mig at se, hvis det gode mad, vi har brugt tid på at lave, bare skal smides ud. Det var så oplagt, at det vi har på menuen ikke skal gå til spilde.”


Og heldigvis kan Katrine også mærke, at det er noget, som kunderne tænker over. 


”Der er overraskende mange, som tager stilling til det. Jeg er blevet spurgt mange gange, hvad vi gør ved alt den gode mad, som er til overs. Så det er fedt at mærke, at det ikke kun er os, der går op i det.”


”Jeg har været i restaurationsbranchen i mange år. Hvis man skruer tiden bare 5 år tilbage, så tænkte man over madspild på grund af økonomien. Nu er det heldigvis mere et spørgsmål om at tage stilling til vores omgivelser, og at man ikke bare lukker øjnene. For mig er der slet ingen tvivl – det handler om mad og ressourcer der går til spilde. Det handler ikke om økonomi,” fortæller Katrine.


Katrine kan se, at der er mange gengangere i de kunder, som kommer og henter overskudsmad. De får udleveret en boks, som er fyldt på forhånd af personalet i restauranten. 


”Vi vil gerne give en god blanding af aftenens menu, når man køber en boks gennem Too Good To Go. Og hvis der så ikke er mere hummus, så giver vi lidt mere af noget af det andet, som er tilbage på aftenen. Vi skriver også små beskeder på boksene, så folk kan gå hjem med et smil på læben. Det er rigtig hyggeligt.”


Café Odeon Social har været med i Too Good To Go siden 29. maj 2017 og har siden da reddet over 900 portioner overskudsmad.

Nicoline Rasmussen

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play