Kan man leve af overskudsmad?

a year ago

Mit navn er Sabine. Jeg er uddannet gastronom med speciale i smørrebrød og catering. Jeg elsker at lave mad og at udfordre mig selv, og har stor interesse for ernæring men også det søde køkken. En gang i mellem skal der ske noget nyt og i denne omgang vil jeg gøre noget godt for klimaet - men uden at min familie manglede noget. Dét blev til en uge med kun Too Good To Go på menuen.

Kan man leve af overskudsmad? Det var det spørgsmål, jeg stillede mig selv i begyndelsen af ugen. Selvfølgelig har jeg hørt om skraldere, som finder størstedelen af deres måltider i madcontainere og har også kendt et par stykker. Men jeg har aldrig selv skænket det en tanke – altså at leve udelukkende af overskudsmad.

For et par uger siden begyndte min familie og jeg at bestille flere og flere lykkeposer gennem Too Good To Go-appen. Der var både brød og bagværk, frugt og grønt og hele måltider fra diverse restauranter og caféer. Alle de madvarer som er essentielle for at overleve. Men var det faktisk muligt udelukkende at leve af overskudsmad? Kunne vi virkelig både spare penge, tid i køkkenet og gøre noget godt for klimaet på én gang? Det måtte komme an på en prøve.

En god start på vores lykkepose-uge

Når man skal vende op og ned på sine vaner – også selvom det blot er for en uge – så skal der en lille smule forberedelse til. Lige nu er jeg på barsel, hvilket betyder, at jeg har endnu bedre tid til at hente lykkeposer over hele byen. En af de ting, der er rigtig dejligt ved Too Good To Go, er, at der er mulighed for at hente lykkeposer helt fra morgenstunden og indtil man går i seng.

Søndag inden forsøgsugen startede skulle vi finde på en madpakke til vores store dreng og derfor hentede vi pålæg og smør hos Café Caramel og Café Vivaldi. Vi hentede også en pose med frugt og grønt, som vi kunne bruge til både frokost og aftensmad hos Kvickly om mandagen. Brød kunne vi også hente hos Kvickly.

I ugens løb hentede vi kød og hele aftensmåltider hos restauranterne Siang Jiang og Joci Sushi, blandt mange andre. Der var altså rig mulighed for at få dækket alle døgnets måltider for alle medlemmerne i vores familie.

Dress for the occasion

Lige nu er vejret mere koldt, mørkt og vådt, end jeg synes er fair. Flyverdragter, regnslag og varme huer blev derfor vores bedste venner i denne uge, når der skulle reddes måltider – dårligt vejr skulle i hvert fald ikke at være en undskyldning for at bakke ud af denne udfordring! Til sommer bliver det endnu lettere at komme ud af døren for at hente lykkeposer og i mellemtiden kan man jo altid time afhentning med andre af hverdagens udendørs gøremål.

Så det er bare med at komme afsted og hente sit overskudsmåltid! Når det kommer til at redde planeten, så er der ikke noget der hedder dårligt vejr - kun dårlig påklædning.

15 lykkeposer gjorde lykken

Det blev til 15 lykkeposer – alle reddet med Too Good To Go appen! Det var mere end nok til at holde vores lille familie kørende hele ugen. Det kan godt være, at vi savnede lidt mejeriprodukter, men til gengæld fik vi lov til "at spise ude" i syv dage til en tiendedel af den normale pris! Med lykkeposerne alene når man virkelig langt og så kan man jo altid supplere med enkelte af de produkter, man savner. På den måde kan man spare en masse penge samtidig med, at man er med i kampen om at mindske madspild.

Hvis I kunne tænke jer at se mere af vores oplevelser med overskudsmad, så følg gerne med på min YouTube-kanal hvor min "Kan man leve af overskudsmad"-video er live! Du kan også finde mine mange opskrifter og madtips på Instagram og min splinternye Facebookside.

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play