Luft lykkeposen på taget af Operahuset - besøg Oslo

Oslo er en lille hovedstad med et rigt kulturliv og spændende caféer, restauranter og barer spredt ud over hele byen. Men hvor redder man den bedste overskudsmad? Vi har bedt vores norske brugere om at komme med lykkeposetips og andre bæredygtige anbefalinger til den norske hovedstad.

Udforsk Oslo på to hjul (eller fødder)

På grund af sin forholdsvis lille størrelse er Oslo let at komme rundt i på cykel eller til fods. Bliver du helt træt bare ved tanken, har byen også fremragende muligheder for offentlig transport, der tager dig lynhurtigt fra øst til vest og nord til syd.

Uanset hvordan du vælger at komme rundt, er Oslos vartegn, Operahuset i Bjørvika, et must-see på turen. Her kan du gå en tur på taget eller sidde og nyde havneudsigten, mens du nyderen lille bid mad. Hent f.eks. en lykkepose med lækkerier hos Åbent Bakeri Barcode, som ligger lige i nærheden.

Lykkeposer og sightseeing - den perfekte kombi

Grünerløkka er et andet spændende område i Oslo. Det tidligere industriområde er blevet omdannet til selve symbolet på det unge og hippe Oslo. Her er der et stort udvalg af caféer, barer og restauranter, og der er ikke langt imellem Too Good To Go-måltiderne her. Red eventuelt et måltid hos Chillout Travel Store, hvorfra vejen er kort til flere af Oslos smukke parker. En lille gåtur derfra finder du Oslos Botaniske Have, hvor du kan nyde din mad omgivet af smukke planter og blomster.

Aker Brygge er et populært sted at få en snack, en drink eller en is. Og fortsætter du videre ud af Aker Bryggen, kommer du til Tjuvholmen. Her finder du Astrup Fearnley Museum, hvor du kan redde et måltid i caféen. Maden kan du nyde på kanten af molen, hvor du samtidig kan nyde udsigten over Oslofjorden.

Andre grønne tips på falderebet:

Ud over maden byder Oslo på et væld af bæredygtige aktiviteter, du kan kaste dig ud i:

  • Oslo Bysykkel er en nem måde at komme rundt i byen. Download appen, lås en cykel op og kom hurtigt fra A til B. 
  • Sørenga Sjøbad er Oslos mest populære sted at svømme. Her kan du også leje en kajak og tage på en rolig tur ud i fjorden. 
  • Offentlig transport i Oslo tager dig overalt i byen, og du køber billetter via RuterBillett-appen. Et lille tip: Med en billet fra Ruter kan du også tage på bådtur til de smukke og historiske ører: Hovedøya og Gressholmen, som er lige udenfor byens centrum.
  • Vand fra hanen er rent og smager fantastisk i Norge, så husk en genopfyldelig drikkedunk. Så sparer du både penge og undgår at bruge unødvendige plastflasker. 
  • Ud over det nævnte Too Good To Go-anbefalinger, er der rigtigt mange af vore brugere der har anbefalet at redde mad fra et af Scandic-hotellerne i Oslo. Yo! Sushi er stedet, hvis du har lyst til sushi. Og i Mathallen finder du masser af spændende spisesetder, hvoraf flere af dem er at finde i Too Good To Go-appen.


Magnus Brune
Community manager

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play