Mad og træer = 1850 ton CO2e undgået

a year ago

Gennem hele Bæredygtighedsugen har Too Good To Go-fællesskabet virkelig vist sin styrke, ved at tage at gøre en betydelig forskel for både madspild og klima på samme tidspunkt. Det blev til 340,000 reddede måltider og 4000 plantede træer - 1850 ton CO2e undgået i atmosfæren.

Planen var ganske enkel: Too Good To Go planter 1 træ for hver 100 reddede måltider for at reducere drivhusgasserne og fordoble den positive klimapåvirkning, som madpildsbekæmperne allerede bidrager med ved at redde måltider.

For at komme så mange drivhusgasser til livs som muligt, havde Too Good To Go-teamet igangsat en kampagne på tværs af de 11 europæiske lande, hvor appen er aktiv. Kampagnens første trin var at oplyse folk om den tætte relation mellem madspild og klimaforandringer og derefter præsentere den løsningen: at redde mad OG plante træer.

Spred budskab

Gennem videoer, visuelt materiale og udfordringer på sociale medier har Too Good To Go gennem hele Bæredygtighedsugen forklaret hvordan madspild, drivhusgasser og klimaforandringer hænger tæt sammen - alt sammen på en måde der oplyser folk om den størrelsen af problemet.

For eksempel: Vidste du, at hvis madspild var et land, ville det være den tredjestørste forurener kun overgået af Kina og USA? Eller at spilde 5 kg kartofler forurener lige så meget som at køre en bil i 23 min? Eller at ét træ absorberer 250 kg CO2e? Det var mange ikke klar over inden Bæredygtighedsugen, men det virker til, at vi har spredt budskabet i ugens løb, med fantastisk hjælp fra gode partnere og alle jer skønne brugere af appen.

Sammen mod madspild

Med det flotte resultat for ugen, virker det til at oplysningen om madspilds indvirkning på klimaet er trængt igennem. For selvom målet var sat højt, med en estimering på 400,000 reddede måltider i Europa på bare en uge, kan vi ikke være andet en ekstremt stolte over, at vi næsten nåede målet med hele 340,000 reddede måltider. Og det skal ikke underkendes! Så derfor runder vi lidt op og planter alligevel 4000 træer, som vores estimat pegede mod.

Så nu er det nemlig tid til at plante alle de skønne træer og fordoble den positive miljøpåvirkning. Vi planter 4000 træer i Europa i samarbejde med det seje PUR Projet, så vi kan forhindre 1850 ton CO2e fra at ende i atmosfæren.

Vi er super stolte over dét hele Too Good To Go-fællesskabet kan udrette, når vi står sammen. Og ved, at vi forsat vil sætte vores grønne klimaaftryk på Jorden - for Jorden har virkelig brug for det.

Læs mere om initiativet her.

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play