Nyd et friskreddet måltid ved kanalerne - besøg Amsterdam

Cykler, shopping og de lækreste lykkeposer. I denne lille guide får du vores hollandske brugeres tips til, hvordan du kan udforske Amsterdam på en grøn og bæredygtig måde. Vi har bedt vores hollandske brugere om at komme med lykkeposetips og andre bæredygtige anbefalinger til den hollandske hovedstad.

Sådan kommer du rundt

Når du kommer til Amsterdam, får du hurtigt øje på byens mest populære transportmiddel: Cyklen. Der er mange steder i byen, du kan leje en cykel, men det kræver, at du er lidt eventyrlysten. Cyklister i Amsterdam tager ikke reglerne alt for seriøst, så vær forberedt på lidt kaos. 

Du kan også benytte dig af de mange sporvogne, busser eller undergrundsbaner eller tage en af de gratis færger fra Amsterdam Central Station til Amsterdam Noord. Her anbefaler vi en drink i den prisvindende urbane oase De Ceuvel. De Ceuvel er et tidligere skibsværft, men fungerer i dag som bæredygtigt kontorfællesskab for kreative og sociale virksomheder. Der er også et flydende hotel, hvis du søger et sted at sove.

Amsterdam er ultimativt smukkest fra vandet. Så hvis vejret er godt, kan vi varmt anbefale dig en sejltur gennem kanalerne. Jo mindre båden er, desto hyggeligere. Hos Stromma tour firma kan du tage en el-båd, så turen bliver ekstra bæredygtig.

Ta' på krimitour med Rembrandt

Hvis du er mindre heldig med vejret, kan du besøge et af Amsterdams mange inspirerende museer. Det mest berømte er Rijksmuseum, hvor du bl.a. finder Rembrandts kendte værk "Night Watch". Fra den 13. juli til den 1. september kan du prøve det interaktive Escape Game, der tager dig på en højspændt og gådefuld tur gennem museet. 

Shop dig grøn

Og så er det vist ved at være shoppetid. Du finder et stort udvalg af butikker i de berømte ni gader i ved Amsterdams smukke kanaler. Her anbefaler vores brugere især den populære vintagebutik Episode.

Hvis du har mod på mere, kan du besøge det gigantiske loppemarked i IJ-hallen, hvor du kan finde alt, hvad second hand-hjertet begærer. Tjek hjemmesiden for åbningstider.

Lav din egen bæredygtige chokoladebar

Det hollandske brand Tony's Chocolonely kæmper for en bedre kakaoindustri og laver virkelig lækker chokolade. Du kan finde deres Superstore i det smukke konferencecenter Beurs van Berlage. Her finder du en væg fuld af chokoladebarer i alle slags smage. Smag et stykke. Eller to. Eller tre. Du kan også lave din helt egen chokoladebar, som du kan tage med hjem som souvenier.

Picnic med de lokale

Vondelpark er det perfekte sted til en picnic. Tag et tæppe med og slå dig ned i græsset ved siden af stort set alle Amsterdams indbyggere. Dette er stedet at hænge ud, når vejret er godt. Parken byder også på et friluftsteater, hvor der jævnligt er gratis forestillinger. Tjek hjemmesiden for mere info.

Du kan også bare slå dig ned ved en af de mange kanaler og nyde synet af alle de mange både, der passerer forbi. 

Her finder du Amsterdams hotteste lykkeposer:

  • Pink's Bakery: Lykkeposen kan f.eks. indeholde croissanter eller surdejsbrød uden tilsætningsstoffer. De serverer også lækker italiensk kaffe her, hvis du trænger til en kaffepause.

  • Sushi Time - WTC: Red en lykkepose med lækker sushi til frokost.

  • Hartog's Volkoren: Alt brød er fremstillet af fuldkornsmel fra deres egen mølle.

  • De Drie Graefjes: Lykkeposen er fyldt med forskellig slags kager, som kan afhentes tre forskellige steder i Amsterdam. 

Nicole van Brummelen

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play