Sådan får du styr på dit køleskab

3 years ago

Ja, nu er det ikke en teknisk vejledning, jeg bevæger mig ud i her. Der skal du nok have fat i nogle andre. Nej, derimod vil jeg give dig et par tips til, hvordan du får det meste ud af dit køleskab, så din mad holder sig bedre, og du undgår madspild.


5 nemme hacks til køleskabet


  1. Få spist det hele: undgå at overfylde dit køleskab. Du kan risikere at miste overblikket over, hvad du allerede har, og derfor får du købt unødvendige ting. Sæt de ting med kortest holdbarhed på samme hylde i stedet for at dele hylderne i typer af mad. Så skal du kun kigge på én hylde for at få brugt det hele. 
  2. Mælkeprodukter i låger: ja, den er jo indrettet til det. Det er også fint til de åbne kartoner, som du får tømt relativt hurtigt. Men har du uåbnet mælk, yoghurt, smør, ost mv. er det bedst at lægge det på en af de nederste hylder - det er nemlig det koldeste sted, fordi kulde synker nedad. Og lågen er det varmeste sted i dit køleskab.
  3. Varme rester i køleskabet: her er det vigtigt at understrege varme rester. For din mad holder sig klart længere, hvis du sætter resterne i køleskabet så hurtigt som muligt, efter du har brugt, hvad du skal. Laver du f.eks. en stor portion suppe, hvor du har beregnet, at noget skal fryses ned eller gemmes til dagen efter, så er det selvfølgelig fint, at det lige damper af. Men jo før det kommer på køl, jo bedre. Kom det også gerne i mindre beholdere - så køles det også hurtigere i fryseren eller køleskabet (og det er hurtigere at tø op igen).
  4. Pålæg skal i pakker: en simpel tommelfingerregel er, at hvis du har købt det i en lukket pakke, så skal det opbevares i en lukket pakke. Så sørg altid for, at dit pålæg (spegepølse, pate, ost osv.) kommer i en lufttæt boks eller pose, efter du har åbnet det. Det får det til at holde længere - og så dufter der nok også noget bedre inde i køleskabet. 
  5. Hold øje med kondens: hvis dine grøntsager bliver fugtige, går de hurtigere til. De fleste grøntsager holder sig bedst i en pose. For eksempel bliver broccoli nemt gult eller måske endda helt råddent, hvis ikke det opbevares i en form for emballage. Men det er også vigtigt, at der ikke dannes fugt og kondensvand inde i de poser, hvor du opbevarer dine grøntsager. Det får dem nemlig til at blive dårlige. Prik evt. et lille hul i posen, så fugten kan slippe ud.


Jeg håber, at de her fem nemme tips kan hjælpe dig til at mindske din madspild derhjemme. 

Sisse Hansen

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play