Scandic – tager et ansvar i samfundet

2 years ago

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller fordelt på 6 lande. De har en stærk bæredygtighedsprofil og alle deres hoteller er Svanemærkede. Derfor gav det kun mening, at de blev en del af Too Good To Go for at styrke deres indsats mod madspild.


Hos Scandic har man arbejdet med bæredygtighed i 25 år, og der er en overordnet indstilling til, at Scandic tager et ansvar i samfundet. Derfor ser man løbende på, hvordan hele organisationen kan blive mere bæredygtig. Blandt andet giver man de ansatte medansvar for at finde på nye måder at gøre tingene på. 


”Vi har en stærk kultur for at finde måder at blive grønnere på. Så vi spørger tit personalet, hvad vi kan gøre for blandt andet at spilde mindre,” fortæller Nina Carlslund, som er hotelchef for Scandic Aarhus City.


Hvis der er startet et initiativ på et hotel, som viser sig at fungere, så bliver det spredt ud til hele kæden. Og det var sådan, at samarbejdet med Too Good To Go startede.


Det handler ikke om økonomisk værdi

I Scandics tilfælde var det køkkenchefen på Scandic Aarhus city, som selv tog kontakt til Too Good To Go for at starte et samarbejde. Det gjorde han tilbage i februar 2017, og i efteråret 2017 offentliggjorde Scandic, at samtlige af deres hoteller nu blev en del af Too Good To Go.


På Scandics hoteller kan man for kun 29 kroner fylde en boks med overskydende mad fra morgenmadsbuffeten. 

I en bæredygtig organisation, som går meget op i blandt andet at mindske madspild, er det en balance mellem at producere nok mad og samtidig ikke overproducere, så der går for meget til spilde: ”Buffeten skal se lækker ud til den sidste gæst, der kommer. Samtidig skal der ikke være noget spild. Og det kan bare ikke lykkes. Så ville vores hotelgæster blive skuffede over udvalget,” siger Nina.  


Hotelgæsterne er heldigvis tilfredse og giver også udtryk for, at det er et sympatisk tiltag, at Scandic er en del af Too Good To Go.


”Det er supernemt for os. Der er ingen besværlig håndtering i det – vi skal bare give kunderne kassen, og det er dét,” fortsætter Nina om at være med i Too Good To Go.


”Det er ikke en omsætning, vi bliver rige af. Det er heller ikke den økonomiske værdi, det handler om. Der står kokke i vores køkkener, som bliver kede af at skulle smide deres mad ud. Det kan jo gøre gavn andre steder. Og så bliver vi mere bevidste om spild hele vejen rundt,” fortsætter Nina.


Forretningsbaseret bæredygtighed 

Hos Scandic ser man samarbejdet med Too Good To Go som et supplement til deres øvrige aktiviteter, som handler om at reducere madspild og blive mere bæredygtige. For dem er det en vigtigt, at man samarbejder med aktører, som er eksperter på andre felter end én selv, for på den måde kan man trække på hinandens styrker. 


Udover Scandics miljøarbejde fokuserer hotelkæden også på social bæredygtighed. I Danmark samarbejder hotelkæden eksempelvis med kommuner og jobcentre om inklusion og indslusning af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. I alt beskæftiger Scandic knap 100 forskellige nationaliteter fordelt på kædens 25 hoteller. I slutningen af 2017 sikrede stemmer fra Scandics medarbejdere hotelkæden titlen som ’Danmarks bedste arbejdsplads’ i anerkendte Great Place To Works årlige kåring.


”I Scandic har vi en forretningsdrevet tilgang til vores arbejde med social ansvarlighed. Det vil sige, at vi hele tiden ser på initiativer, der skaber værdi hele vejen rundt. Først i det øjeblik, at vores arbejde både er en gevinst for samfundet og for forretningen, mener vi, at det er bæredygtigt,” forklarer Daniel Kirchhoff, som er Kommunikationschef i Scandic. 


Første Scandic-hotel kom med i Too Good To Go 13. februar 2017. Siden da er der på tværs af hele hotelkæden solgt over 10.000 portioner overskudsbrunch.

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play