Sø- og bjergudsigt og virkelig meget mad - besøg Zürich

Sara Osmani

2 years ago

Oplev en af Schweiz' skønneste byer, som man - trods rygterne- sagtens kan opleve, uden at det koster det vide ud af øjnene. Vi har spurgt vores Schweiziske brugere, om deres bedste, grønne tips til Zurich, så her er de!

Hvis du har planer om at besøge Schweiz, vil du med stor sandsynlighed lande i Zürich, der huser den største lufthavn og den største togstation i Schweiz. Zürich er Schweiz' finansielle centrum, og mange virksomheder og banker har hovedkvarter her. Men byen kan meget mere end det! Zürich gemmer også på en overflod af fantastiske barer og restauranter, masser af mulighed for god shopping og et varieret kulturliv. Og så er du ikke mindst garanteret udsigt til både sø og bjerge.

Men så er der jo det med priserne. Er der ikke noget med, at Zürich er ret dyr at opholde sig? Jo, det kan den være - men vi har her lavet en guide til, hvordan du kan få det meste ud af byen samtidig med, at du sparer penge og gør noget godt for miljøet.

Sådan kommer du rundt

Vi har bedt vores Schweiziske madreddere om at bidrage med tips til byen, og en anbefaling, der går igen og igen er: Gå eller lej en cykel, en elcykel eller et elektrisk løbehjul. Selvom det er både praktisk og pålideligt at benytte offentlig transport i Zürich, er det bare sjovere og mere miljøvenligt at bevæge sig rundt på to hjul eller fødder. Tag toget til hovedbanegården og gå på jagt efter cykler eller løbehjul - de er alle steder. 

Hvis det er for varmt, og du bliver tørstig, kan vi berolige dig med, at du kan finde fontæner med drikkevand overalt i byen. Tag en slurk af det iskolde vand eller fyld en flaske op, så du er klar til at tage på tur.  

Den perfekte kombi: Mad og shopping!

Når du ankommer på hovedbanegården, befinder du dig lige midt i centrum, og derfor kunne du passende starte med at slentre ned ad Bahnhofstrasse for at shoppe. Bahnhofstrasse er en af verdens dyreste gader at handle i - men bare rolig. Vi ved, hvor du finder mad, der ikke sprænger dit feriebudget.

Hvis du er for sulten til at bevæge dig ud på en længere gåtur, åbner du bare Too Good To Go-appen og finder Hitzberger eller Yooji på hovedbanegården. Du kan også bevæge dig lidt ned ad Bahnhofstrasse, hvor Rice up! serverer de bedste bowls med ris og diverse lækkerier. Restauranten ligger lige ved Pestalozzi-pladsen, som bestemt er et besøg værd. På midten af pladsen finder du en statue af Mr. Pestalozzi, som var en pioner inden for uddannelse. Han kæmpede en brav kamp for, at alle børn skulle have adgang en uddannelse, uanset om de var rige eller fattige, drenge eller piger.

Fra Bahnhofstrasse kan du tage en lille omvej til Honold Confiserie, der er et af Zürichs originale og meget charmerende konditorier. 


Hvem holder ikke af en fantastisk udsigt?

Efter Honold kan du fortsætte videre til Lindenhof, som er en af de ældste pladser i byen, hvor historien går helt tilbage til den keltiske bosættelse. Tag dig tid til at nyde den smukke udsigt, inden du går tilbage mod Bahnhofstrasse. Fortsæt til enden af gaden, så finder du Bürkliplatz, hvor alle krydstogtskibene lægger til. Gå lidt rundt og nyd synet af skibene, træerne, søen og - hvis du er heldig med vejret - alperne i baggrunden. 

Krydser du broen, kommer du til operahuset ved den smukke Sechseläutenplatz. Tag plads her og nyd din reddede mad i ro og mag. 

Hvis du ikke har fået nok af smukke udsigter, kan tage videre til Grossmünster-kirken, hvor det ene af de to tårne er åbent for besøgende. For fem franc kan du få en fantastisk udsigt over byen. Du kan bl.a. spotte floden Limmat, søen, operahuset og meget mere.  

Sulten efter mere?

Herefter er det vidst tid til endnu en lille pause: Hvad med en tur gennem det berømte kvarter Niederdorf (af de lokale kaldet "dörfli")? Niederdorf er en af de ældste bydele i Zürich og er kendetegnet ved sine smalle gader og små, hyggelige butikker. Hos SO Pizza kan du redde lækre pizzaslices til både frokost og aftensmad. Har du mere lyst til noget sødt, anbefaler vi et besøg hos Cupcake Affair.

Og SÅ er det tid til en drink! Kryds floden og bevæg dig tilbage til Bahnhofstrasse og videre mod festlige Langstrasse. Gaden, hvor der altid er fest. Langstrasse adskiller sig meget fra den polerede Bahnhofstrasse. Her er en fantastisk vibe og virkelig mange lækre steder at udforske. Besøg f.eks. HILTL, der er en kæmpe favorit blandt vores lokale madreddere. Her kan du redde super lækker mad fra den berømte vegarbuffet. 

Fun fact: HILTL hævder at være den første vegetarrestaurant i verden.


Red mad, red mad og red lidt mere mad

Det tip, der gik mest igen, da vi bad vores schweiziske madreddere om anbefalinger til Zürich, var: TOO GOOD TO GO! Og vi kunne ikke være mere enige. Så til sidst må vi jo bare anbefale dig at åbne kortet i Too Good To Go-appen og kaste dig ud i noget nyt. På den måde kommer til at smage fantastisk mad, hvor de lokale spiser, samtidig med at du gør noget godt for miljøet. 

Sara Osmani

PR Manager