Få en hyggelig og madspildfri weekend

Lea Mosegaard

a year ago

Læs her hvordan en skøn fredag- eller lørdag aften sagtens kan blive helt perfekt med madspild i fokus.

Bodyscrub af kaffegrums

Kom helt ned i gear og forkæl dig selv med en scrub til hele kroppen. Og der er ingen grund til at gå ud og købe dig fattig i diverse produkter - du kan bare lave det af ting fra køkkenet.

Gem kaffegrumsen fra morgenens kaffebrygning, og så er der ikke langt til selvforkælelse. Vrid overskydende vand ud af grumsen, som du derefter blander med tilsvarende mængde sukker/rørsukker og halv så meget kokosolie (som du kan købe på vores Markedsplads lige nu). Voila, så har du en dejlig bodyscrub! Klar til brug, uden parfume, tilsætningsstoffer og mikroplast.

Vi anbefaler dog ikke at bruge den til ansigtet, da den er ret grovkornet. Men prøv ad og se, hvad der fungerer bedst for dig.

Stå på hovedet i skuffer og skabe

Dit køleskab er garanteret allerede et skattekammer af madvarer - klar til at blive til en dejlig kage eller dessert til en hyggelig fredag aften. Gå på opdagelse i fryseren efter glemte frosne bær, som sammen med en nem 1:1:1:1-blanding af havregryn, mel, sukker og smør (og et lille nip salt) kan blive til den lækreste bær-crumble. De sidste æbler i frugtskålen fungerer og perfekt til formålet!

Gulerødder, squash eller brune bananer er et rigtig godt udgangspunkt til dejlige kager eller muffins. For der findes tit og ofte et par æg og noget smør i køleskabet, og lidt mel, sukker og krydderier blandt tørvarerne. Alt sammen et god sted at starte, skulle man have lyst til noget til den søde tand.

Så det er bare om at tage et kig i køkkenets skabe og skuffer, for her gemmer sig tit flere ting, end man lige går og tror. På med den kreative hat, søg efter opskrifter på internettet og ha’ det sjovt med opskrifterne i køkkenet.

Middag med vennerne

Findes der noget bedre end at bruge fredag aften med sine allerbedste venner? Vi tror det ikke. Efter en lang arbejdsuge, er det rart bare at kunne sætte sig i venners lag og nyde hinandens selskab. Og måske endda undgå at stå over kødgryderne?

Derfor foreslår vi “Resteaften”! Det går i bund og grund ud på, at alle inviterede tager ugens rester med til en stor omgang reste-tapas. Det bliver hurtigt til en lækker buffet af alverdens retter; et par stykker tærter, noget pålæg, en rest af en varm gryderet...

På den måde får alle inviterede tømt køleskabene i de små hjem, mens man får en hyggelig aften med nye smagsoplevelser og en mulighed for at spise andre rester end sine egne. 

God fornøjelse og god weekend!

Lea Mosegaard

Marketing Specialist