Veggie Heroes – en lille revolution

2 years ago

”Den 17. juli er en god åbningsdag, fik jeg at vide. Så den dag åbnede vi restauranten i 2017.” Det fortæller Lars, der ejer restauranten, Veggie Heroes på Østerbro i København. Restauranten serverer udelukkende vegansk, asiatisk mad. 


”I Kina har man flere gamle skikke, som stadig bliver hold i hævd – blandt andet hvornår butikker skal åbne for at det kommer til at gå dem godt. Så det var kokkene, som fortalte hvilken dag, der var bedst at åbne restauranten på.”


Og det skulle vise sig, at de havde ret. For det er gået rigtig godt for Veggie Heroes lige siden. 


Lars har selv været veganer gennem mange år, og derfor vidste han, at udbuddet af veganske restauranter er meget begrænset. Så efter flere år i restaurationsbranchen besluttede Lars sig for at prøve kræfter med at åbne en vegansk restaurant. 


”Det her er jo også nærmest en lille revolution – her er vi alle veggie heroes. Og man er ikke kun en helt for sig selv, men også for dyrene og for miljøet, når man spiser vegansk.”


Hos Veggie Heroes gør de flere heltegerninger end at servere vegansk mad og at reducere madspild gennem Too Good To Go. De donerer også alt deres pant til Fødevarebanken. Lars har ikke helt tal på, hvor meget det er blevet til, men det nærmer sig snart omkring 5.000 kroner, skyder han på.


Vegansk mad smager ”normalt”

Det var ikke kun ønsket om at sikre et bredere restaurant-udvalg til veganere, som fik Lars til at åbne restauranten. Han forklarer: ”Jeg tænke ’Hvordan kan man få flere folk til at komme lidt væk fra kød?’ De behøver ikke blive veganere, men måske bare droppe kød et par gange om ugen.”


Lars fortsætter: ”Jeg ville gerne lave et sted, hvor man kan få folk hen, så de kan se, at det ikke er farligt – øjnene falder ikke ud, og du taber ikke håret,” siger han og griner. ”Det drejer sig om at få folk til at åbne øjnene for det vegetariske.”

Med det formål begyndte Veggie Heroes at tage form. Og formen blev en buffetrestaurant, hvor man kan prøve en masse forskellige retter: ”Der et bredt udvalg i buffeten – og på det almindelige menukort. Så kan man smage lidt af det hele, og så finder man ud af, at det smager dejligt. Det smager jo ”normalt”.”


”Det gav bare mening, at vi kom med”

Veggie Heroes er en af de nyere partnere i Too Good To Go. De kom med i januar i år. 


”Ja, jeg havde selv tænkt på det, men nogle gange skal man jo lige have et lille skub. Og så kom Asta fra Too Good To Go heldigvis forbi. Vi prøver at have så lidt tilbage i buffeten som muligt, men det kan ikke rigtig undgås. Så det gav bare mening, at vi kom med, så vi ikke skal smide den gode mad ud.”


For Lars er det vigtigt, at maden ikke bare ryger i skraldespanden. Det er der ingen der får glæde af. Så han vil gerne kombinere det at reducere madspild med at folk, der kan lide deres mad, får mulighed for at købe det overskydende med hjem til en reduceret pris. Og det er blevet taget rigtig godt imod. 


”Boksene bliver revet væk. De er udsolgt klokken 1 om natten. Så folk synes, det er fedt at vi er med. Der er nogle velkendte ansigter, som kommer flere gange om ugen – og det er nogle virkelig søde mennesker, der kommer herned.”


Veggie Heroes har været med i Too Good To Go siden 18. januar 2018 og har siden da solgt over 500 portioner overskudsmad.

Nicoline Rasmussen

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play