DM i overskudsretter
KAN DU LAVE Danmarks bedste overskudsret?
Æg, brød, kartofler, bananer, ris, løg, tomater, fløde og pasta er et udvalg af de madvarer, som oftest ender i skraldespanden. Dét må og skal være anderledes, og derfor leder vi lige nu efter Danmarks bedste overskudsret, som indeholder en eller flere af disse råvarer.
Så længe din opskrift indeholder bare én af de ofte udsmidte fødevarer, kommer vi nemlig ét skridt tættere på, at varerne ikke ender i skraldespanden. Du kan se listen på de 9 madvarer længere nede på siden.
Send din opskrift til dmioverskudsretter@toogoodtogo.dk senest d. 11. september.
Præmie
Vinderen af DM i overskudsretter modtager et gavekort på 10.000kr til Lidl og et års forbrug af Too Good To Go
Her kan du læse vores Konkurrencebetingelser & databeskyttelse
Tre udvalgte finalister bliver inviteret til den store finale i Storms Pakhus d. 28. september i Odense, hvor dommerpanelet bestående af Jasmin Gabay, landstræner for Håndboldherrerne Nikolaj Jacobsen og influencer Julie-Elsebeth vil finde en vinder. Anders Lund Madsen vil for andet år i træk være vært til finalen i Storms Pakhus.
INGREDIENSER TIL DIN OPSKRIFT
Reglerne er simple - så længe en eller flere af de 9 udvalgte fødevarer herunder indgår i din ret, kan du tilmelde dig.
Bananer er den frugt, der oftest ender i skraldespanden
Omkring 1/4 vurderer, at brød er den madvarer, som oftest ryger ud
Frugt og grønt - heriblandt tomater - står for 30% af spildet
50% gemmer ikke den sidste sjat fløde
8% vurderer, at de oftest smider kartofler..
... og pasta ud
Ris og andre kornprodukter står for 22% af madspildet globalt
1/3 ville ikke gemme et halvt løg
23% smider altid æg væk, når de har nået sin “bedst før”-dato
Tilmeld dig ved at sende din opskrift til dmioverskudsretter@toogoodtogo.dk
*Kilder:
- Markedsanalyse; Danskernes madspild, februar 2020, Landbrug & Fødevarer
- “Consumer Food Waste in Denmark” , april 2018, Aarhus University
- Undersøgelse foretaget af YouGov for Too Good To Go, juli 2021