Mad

Få svar på spørgsmål om hvilken type mad du kan forvente samt information om holdbarhed, emballage mm.

Hvordan er maden pakket?

Afhængig af forretningen får du enten en pose eller en boks. På buffetrestauranter vil du typisk få en boks, som du selv kan fylde med overskudsmad fra buffeten eller som personalet har fyldt for dig. Hos bageren får du en pose, som det flinke personale har fyldt med bagværk, som er tilbage på dagen. Husk, at vi vil mindske madspild, så det handler om at redde den mad, som er tilovers på dagen.

Hvilken type mad må forretningerne putte i poserne?

Mere eller mindre hvad der er tilbage på dagen - men naturligvis ikke dårlig mad. Datomærkningerne på madvarer kan godt være lidt forvirrende. “Sidste anvendelsesdato” betyder “Brug ikke efter”. Denne mærkning er som regel på råt kød og fisk - det kan gøre dig syg, hvis du spiser det efter “Sidste anvendelsesdato”. “Mindst holdbar til” og “Bedst før” betyder ikke “Dårlig efter”. Ofte kan varer med denne mærkning sagtens bruges efter datoen. Du kan dufte og smage dig frem, om maden stadig er god.