SAMMEN MOD MADSPILD

Too Good To Go vil under Bæredygtighedsugen fordoble den positive miljøpåvirkning

Madspild udgør 8% af de udledte drivhusgasser. Når du redder mad, kan vi sammen redde Jorden.

App Store Google Play

Sådan gør vi

Hvis madspild var et land, ville det være den tredjestørste klimasynder efter USA og Kina (FAO, 2013). Madspild er skadeligt for miljøet - ikke kun fordi fødevarer i produktionen bruger naturressourcer og energi, men også fordi det spildte mad udleder skadelige drivhusgasser ved deponering. For at modvirke dette, vil vi fordoble vores positive miljøaftryk, når vi redder måltider - ved at plante træer! 


Spild af naturressourcer

Hvorfor er madspild så skadeligt for miljøet? Udover de fossile brændstroffer brugt til at transportere maden eller energien brugt til at køle den, så forestil dig alle de naturressourcer der kræves i produktionen af mad, som ender i skraldespanden.


"Vi smadrer vores jord for at dyrke mad, som ingen spiser"

- Tristam Stuart (madspildsekspert)


For at producere mad, skal der bruges gødning, energi, vand, arbejdskraft og ikke mindst jord. Det estimeres, at der i øjeblikket mistes et område på størrelse med 40 fodboldbaner hvert minut for at gøre plads til landbrug (Global Forest Watch, 2017; WWF, 2019). Halvdelen af de beboelige områder på vores planet bruges til madproduktion (UNEP, 2019). Det betyder, at næsten 30% af de områder bruges til produktion af mad, som i sidste ende spildes (FAO, 2013)

Skovområderne lider mest under omstændighederne - og dét på trods af at der intet liv vil være, hvis der ingen skov er. Skovene er afgørende i produktionen af ilt, for at kunne skabe levesteder for millioner af forskellige arter og for at være kulstofdræn, som absorberer og lagrer overskydende CO2. Ved at fælde træer vil det lagrede kulstof frigives i atmosfæren. Tilføj emissionerne fra brugen af energi og ressourcer i hele fødevarekæden, og så giver det efterhånden mening, at madspild udgør 8% af alle udledte drivhusgasser (FAO, 2015).

Bekæmpelse af madspild er dermed også bekæmpelse af klimaforandringer.

Vil du vide mere? Vi har samlet en masse viden om energitab og den skade der påføres naturen i vores Vidensbank

 

Gør en forskel

Hos Too Good To Go vil vi give alle mulighed for at bekæmpe madspild og hjælpe os med at gøre vores ord til handlinger. Under Bæredygtighedsugen ønsker vi at fordoble vores positive miljøpåvirkning ved at redde måltider og...plante træer!

Vores mål er at redde 400.000 måltider og plante 4.000 træer

Vil du hjælpe med at bekæmpe madspild og klimaforandringer sammen? Den bedste måde er at downloade appen og redde et måltid!


Plant et træ med os

Skove er afgørende for at holde vores planet i balance. Ved at plante træer og redde måltider, vil vi hjælpe med at undgå, hvad der svarer til 2000 ton CO2!*

Sammen med PUR Projet, en social virksomhed, der regenererer økosystemer sammen med mindre landbrug over hele verden, gør vi dette projekt til virkelighed. Ikke alene vil de sikre, at vi bidrager til at forbedre de landbrugsforsyningskæder, som vi alle er afhængige af, men også at forvalte dette projekt gennem agroskovbrug, jordgodkendelse og bæredygtig landbrugspraksis.

Indtil i dag har PUR Projet allerede plantet over 10 millioner træer, og med din hjælp kan vi hjælpe dem med at plante endnu flere!

Copyright: PUR Projet / Patrick Wack


Red et måltid og gør en forskel!


*Et træ sekvestrerer cirka 250 kg CO2 i tempereret klima efter 40 år