Ungdomsuddannelse

Materialepakke til ungdomsuddannelser

Vi har udviklet en række cases på dansk og engelsk, der gør det muligt for elever at arbejde innovativt, tværfagligt og kreativt med mad og madspild som fokus. Ved at arbejde med disse cases udvikler eleverne deres personlige, projektfaglige og uddannelsesmæssige kompetencer som idégenerering, projektledelse, samarbejde og problemløsning.

Eleverne vil have alle de relevante ressourcer om madspild til rådighed, hvilket vil gøre det muligt for dem at arbejde kreativt og innovativt på løsningerne til deres cases. Eleverne vil lære, hvad de kan gøre for at reducere madspild i hjemmet, foreslå måder at gøre en forskel på, og hvordan man kan inspirere flere til at reducere madspild. 

Du kan vælge at arbejde med dem alle som et samlet projekt eller blande udvalgte cases, som du vil. Vi anbefaler at starte med præsentationen, brug derefter eventuelt Madspildsquizzen og lad eleverne blive overrasket over de foruroligende fakta bag madspild. 

Skoleklasser er altid velkommen til at besøge os i Too Good To Go Huset på Nyelandsvej 21C, Frederiksberg. Skriv til os på [email protected] og hør mere om mulighederne for et besøg.


Indholdsoversigt

Madspildspræsentation

FAQ

Madspildsquizzen

Cases på dansk

Cases på engelsk 




Madspildspræsentation

Kategori: Hvad er madspild?

Varighed: 45 min

En god præsentation kan engagere elever og inspirere dem i begyndelsen af et nyt projekt, så vi har oprettet en til dig. Der er både talepapir og noter til alle slides i præsentationen. Du behøver altså ikke selv at være madspildsekspert, når I starter - det garanterer vi, at I alle er ved projektet afslutning.

God fornøjelse!


Download lærervejledning

Download præsentationen 



FAQ

Kategori: Hvad er madspild

Nysgerrig på madspild og Too Good To Go?

Find svar på de mest almindelige spørgsmål, som vi modtager.


Gå til FAQ




Madspildsquizzen

Kategori: Hvad er madspild?

Varighed: 25 min

Hvor meget ved du om madspild?

Prøv quizzen og test din viden!


Gå til quiz




Cases på dansk 


Kampen mod madspild!

Kategori: Kampen mod madspild

Varighed: Nogle dage eller en uge (afhængigt af kravet til præsentationen). Se mere i lærervejledningen.

Klar på en udfordring? Eleverne skal bruge deres kreative og tværfaglige færdigheder, og de skal selv udforske madspildsproblemet og komme med innovative løsningsforslag.

Lea, Marketing specialist hos Too Good To Go, præsenterer casen, som vi meget gerne vil se jeres bedste løsning på.


Download lærervejledning 

Gå til case



Den innovative 

Kategori: Kampen mod (mad)spild

Varighed: 60-180 min

Lad dine elever være innovative. Hos Too Good To Go arbejder vi sammen med mange bagerier, restauranter og forretninger, og vi forsøger altid at udvide vores forretning og søge nye måder at bekæmpe spild på med så mange partnere som muligt.

Daniel, Key Account Manager hos Too Good To Go, præsenterer casen, som vi meget gerne vil se jeres bedste løsning på.


Download lærervejledning

Gå til case



Den lokale 

Kategori: Kampen mod madspild

Varighed: 60-180 min

Lad dine elever være innovative. Vi vil gerne høre nogle idéer fra jer om, hvordan man kan hjælpe med at fremme kampen mod madspild lokalt.

Mads, Operationel specialist hos Too Good To Go, præsenterer casen, som vi meget gerne vil se jeres bedste løsning på.


Download lærervejledning

Gå til case



De sociale medier

Kategori: Kampen mod madspild

Varighed: 60-180 min

Hvordan kan Too Good To Go bruge de sociale medier mere effektivt til at fremme kampen mod madspild? Vi har altid lyst til at gøre mere i kampen mod madspild, og vi mener, at engagement på de sociale medier kan være nøglen til effektivt at bekæmpe madspild i hjemmene.

Andreas, Kreativ ansvarlig hos Too Good To Go, præsenterer casen, som vi meget gerne vil se jeres bedste løsning på.


Download lærervejledning

Gå til case




Cases på engelsk


The global food waste issue

Category: Working with food waste

Duration: Course of days or a week (depending on the presentation media)

Ready for a challenge?

Our awesome CEO, Mette Lykke, presents the food waste issue and what we would love you to do


Download teacher's guide

View case



Four case studies: 


The waste innovation case

Category: Working with food waste

Duration: 60-180 min

Let your students be innovative! At Too Good To Go we work together with a lot of bakeries, restaurants and grocery stores, and we're always trying to expand our business and look for new ways to fight waste with as many partners as possible!


Download teacher's guide

View case



The young target group

Category: Working with food waste

Duration: 60-180 min

How can we engage younger people, like your students? We would like to know; how can we make food waste something interesting and exciting for the younger audience to learn about, what will make them care about the issue?


Download teacher's guide

View case



The social media case

Category: Working with food waste

Duration: 60-180 min

How can Too Good To Go use social media more effectively, to promote the fight against food waste? We always feel like we can do more and we think that social media could be key in fighting food waste effectively.


Download teacher's guide

View case



The local food waste issue

Category: Working with food waste

Duration: 60-180 min

We would love to hear some ideas from you guys on how we can help promote and expand the fight against food waste in your local area. 


Download teacher's guide

View case