Europæisk Bæredygtighedsuge: Too Good To Go fordobler på klimakontoen

4 måneder siden

I forbindelse med den europæiske bæredygtighedsuge, ESDW, lancerer Too Good To Go den hidtil største indsats på tværs af de 11 lande, appen er aktiv i, ved at sætte fokus på madspild som klimasynder. Mange forbinder nemlig ikke madspild med at have en påvirkning på klimaet - og det problem vil den populære madspildsapp gerne gøre noget ved. Det gør de ved at plante et træ for hver 100 måltider, der bliver reddet under Bæredygtighedsugen, og dermed tanke dobbelt op på klimakontoen.

Madspild udgør 8% af alle udledte drivhusgasser og hvis madspild var et land, ville det være den 3. største klimasynder efter USA og Kina. Dét er kedelig fakta, som ikke alle er klar over, fordi få forbinder madspild med at have en indvirkning på klimaet. Høst, produktion, forarbejdning, transport og distribution af fødevarer indebærer alt sammen brug af energi, vand og kemikalier, som efterlader et negativt aftryk på klimaet. Indholdet af én lykkepose eller én lykkeboks fra Too Good To Go svarer til 2,5 kg udledt CO2. Ved at redde mad gennem appen, sker den CO2-udledning ikke unødvendigt.

Bæredygtighedsugen er en oplagt anledning til at understrege den tætte relation mellem madspild og klimapåvirkning. Derfor fordobler Too Good To Go en hel uges positiv miljøpåvirkning; først ved at forhindre unødvendig CO2-udledning ved at redde overskudsmaden, og så igen, når de plantede træer neutraliserer en tilsvarende mængde overskydende CO2 fra atmosfæren. Too Good To Go estimerer, at der bliver reddet omkring 400.000 måltider på tværs af Europa gennem appen under Bæredygtighedsugen, hvilket svarer til 4.000 nye træer. Med den estimering vil der på bare én uge kunne undgås at sende 2.000 ton CO2 ud i atmosfæren.

Mikkel Fog, dansk landechef: “Hos Too Good To Go kæmper vi for en verden uden madspild - og under Bæredygtighedsugen tager vi skridtet videre for at bekæmpe klimaforandringerne. For selvom den europæiske bæredygtighedsuge er relativt ukendt i Danmark, så vil vi benytte os af chancen for oplyse om madspilds store indvirkning på klimaet. Så får vi forhåbentlig reddet ekstra meget overskudsmad og dermed plantet en masse træer.”

Træplantningen under Bæredygtighedsugen sker gennem donationer til PUR Project. En organisation med omfattende erfaring i at igangsætte projekter sammen med små landbrug i hele verden, med det formål at regenerere økosystemer. Indtil videre har PUR Project plantet mere end 11 millioner træer fordelt over 40 aktive projekter.

Læs mere her. 

Om Too Good To Go

Madspildsappen startede i 2016 og de nu 10 mio. brugere af Too Good To Go har siden da reddet mere end 14 mio. måltider, som svarer til 36.000 ton CO2 ækvivalenter. Appen har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 11 lande, hvor appen er aktiv; Danmark, Norge, Tyskland, England, Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz, Spanien, Italien og Polen. Læs mere på https://toogoodtogo.dk/da

Pressekontakt

Nicoline Rasmussen, Telefon: +45 8177 3718, Email: [email protected]