Skræmmende mængder græskar håber på redning

en måned siden

Farlige, fjollede og finurlige græskar pryder det danske land i disse halloween-tider. Men bag hyggen gemmer sig det uhyggelige faktum, at en stor del af indmaden fra de udhulede græskar ryger direkte i skraldespanden. Det er synd og skam, for græskar er både nærende og velsmagende.

D. 31. oktober er lig med (u)hygge. Zombier invaderer villakvartererne, og udhuling af græskar kommer på skoleskemaerne.

Vi elsker halloween. Men vi har det med at glemme, at al den indmad, vi graver ud, når vi tryller græskar om til monstre og genfærd, rent faktisk er mad. Lækker mad! Det kræver bare lidt tips og tricks at få det bedste ud af dem - og dem får du her.

Gå efter lækkerbisknerne

Der findes et væld af græskarsorter, og nogle smager afgjort bedre end andre. Måske har du bemærket, at navne som Hokkaido og Butternutsquash er begyndt at dukke op på gourmet-menukortene. Det er de af den grund, at de smager fantastisk og betydeligt bedre end de store, flotte Cucurbita pepo, som de fleste kender som Halloween-græskar. Så gå efter de små, delikate. Så får du både skræmmende pynt og virkelig lækker aftensmad.

Anbefalelsesværdige opskrifter

Men hvad skal du så kaste dig over af græskar-gastronomi? Heidi Boye, der er landechef hos Too Good To Go, er selv en stor græskar-entusiast og har bl.a. efterprøvet følgende opskrifter, som hun varmt kan anbefale:

En sikker vinder hos Heidi er en fyldig og godt krydret græskarsuppe, som især hokkaido-sorten er velegnet til. Eller hvad med en lækker græskarsalat med grønkål og feta? Både hokkaido og butternutsquash er, i følge Heidi Boye, fantastiske i den altid populære risotto. Et andet bud er en smoothie med græskar og brunkagesmag. Eller denne fantastiske græskarkage.

Har du kastet dig over det store, flotte Cucurbita pepo-græskar, anbefaler Heidi, at du tørrer græskarkernerne i ovnen og krydrer dem alt efter smag. Så bliver de geniale som topping i salater, som en lækker snack eller som drys til græskarsuppen.

Mulighederne er uendelige, og nettet flyder over med lækre opskrifter, der kan inspirere dig til at gøre græskar-indmad til en genial ingrediens fremfor ærgerligt affald.

Når festen er forbi

Når Halloween er overstået og græskaret har bidraget til stemningen, er det en rigtig god idé at kompostere græskaret, så haven også kan nyde godt af de gode næringsstoffer.

For yderligere information

Tanja Møller Andersen, PR-ansvarlig for Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, [email protected]

Om Too Good To Go

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i 2016, og de nu over 15 mio. brugere har siden da reddet mere end 22 mio. måltider, hvilket svarer til over 56.000 ton sparet CO2. Appen har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 12 lande, hvor appen er aktiv: Danmark, Norge, Tyskland, England, Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz, Spanien, Italien, Polen og Østrig.

Læs mere om Too Good To Go her