Too Good To Go launcher i Polen og er nu til stede i 12 lande

a year ago

Der er fart på hos Too Good To Go. Kun 3½ år efter opstarten er madspildsappen nu repræsenteret i 12 europæiske lande. Seneste land i porteføljen er Polen, hvor Too Good To Go i første omgang har erobret Warszawa.

Det hele startede på en buffetrestaurant i København. Fem unge fyre fik en god idé, og i januar 2016 var madspildsappen Too Good To Go realiseret.

Året efter kom Mette Lykke til med ét primært sigte: Ekspansion.

Og så gik det stærkt. Medarbejderstaben voksede fra 20 til nu 350 medarbejdere, og Too Good To Go har netop lanceret madspildsappen i Warszawa i Polen og er dermed til stede i 12 europæiske lande: Danmark, Polen, Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Norge, Spanien, Schweiz, Holland, Storbritannien og Østrig.

Og ifølge Mette Lykke er det kun begyndelsen:

”Vi har store ambitioner på Europas vegne, når det kommer til bekæmpelse af madspild. Vi er glade for, at vi nu også er repræsenterede i Østeuropa, og vi er lige på trapperne med lancering i Østrig. Herefter kommer turen til Portugal. Madspild er et universelt problem, og det ser ud til, at vores løsning fungerer godt på tværs af landegrænser. Ihvertfald går det godt i alle de lande, vi er til stede i.”

Europæerne smider 89 millioner ton mad ud om året

Madspild er et kæmpe problem i Europa. 89 millioner ton mad ryger direkte i de europæiske skraldespande hvert år. Det svarer til 179 kg. pr. indbygger om året. Og nogle lande er værre end andre. Polen, hvor Too Good To Go netop har lanceret, er et af de lande, der ligger højest på listen med 235 kg. madspild årligt pr. indbygger.*

Derfor er en indsats tvingende nødvendig, og derfor har Too Good To Go travlt med lanceringerne.

Og det virker. I de nu 12 lande, hvor Too Good To Go er aktiv, er der på nuværende tidspunkt blevet reddet 17 millioner måltider. Det er over 42.000 ton sparet CO2, hvilket svarer til at køre en almindelig personbil i 147 år.

I Danmark har de knap 1,5 mio. danske brugere reddet over 3,5 mio. måltider og dermed sparet over 9.000 tusind ton CO2.

For yderligere information

Tanja Møller Andersen, PR-ansvarlig for Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, [email protected]

Læs mere om Too Good To Go her

Kilder

*Rapporten “Food waste: causes, impacts and proposals” fra Barilla Center for Food & Nutrition – tal fra 2012.