Too Good To Go indtager det amerikanske marked

7 months ago

Fire år efter opstarten - og 14 lande senere - er Too Good To Go nu klar til at bevæge sig uden for Europas grænser. Næste mål bliver USA, hvor mængden af madspild er enorm. New York og Boston bliver første udgangspunkt.

63 mio. ton mad til en værdi af 160 mia dollars - eller ca. 1.190 mia. danske kroner ryger hvert år i de amerikanske skraldespande.

Heldigvis tager den amerikanske regering problemet seriøst og har sat som mål, at landets madspild skal være reduceret med 50% i 2030.

Det mål har den danske madspildsvirksomhed Too Good To Go sat sig for at bidrage til at indfri. Derfor starter Too Good To Go nu aktiviteter op i New York med henblik på at lancere Too Good To Go-appen i USA.

Too Good To Go har siden januar 2016 lanceret madspildsappen i 13 lande og er på vej til at lancere i Sverige. Derudover har virksomheden satset stort på oplysning om madspild i form af bl.a. uddannelsesmaterialer til skoler, nationale kampagner om datomærkninger og i Danmark også et læringshus med fokus på events og oplæg om madspild.

Alle de erfaringer tager Too Good To Go med ind i USA. Og CEO Mette Lykke har høje forventninger til, at Too Good To Go’s efterprøvede forretningsmodel kan skabe positive resultater.

“Op til 40% af al mad går til spilde i USA. Det er ikke bare et problem af de åbenlyse sociale og økonomiske grunde - det er også et kæmpe klimaproblem, da mad udleder store mængder CO2. Madspild er årsag til 8-10% af udledningen af drivhusgasser. Det vil vi gerne bidrage til at afhjælpe på baggrund af den ekspertise, vi har opbygget de seneste fire år," siger Mette Lykke, CEO for Too Good To Go.

"Madspildsproblematikken i USA er belyst i stribevis af undersøgelser, der tegner et billede af en nation, som har dårlig samvittighed over al den mad, der bliver smidt ud, men som samtidig har svært ved at se løsninger på problemet. Vi har løsninger i form af både oplysning og konkrete redskaber, der rent faktisk gør det sjovt at bekæmpe madspild. Dem vil vi gerne dele med amerikanerne,” fortsætter hun.

Too Good To Go blev lanceret i 2016, og siden da er det gået usædvanligt stærkt.

Too Good To Go-øjebliksbillede:

Too Good To Go er i dag til stede i 14 lande (Danmark, Norge, Tyskland, England, Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz, Spanien, Italien, Polen, Østrig og Portugal. Sverige er under opbygning).

Too Good To Go har i dag over 18 mio. brugere på globalt plan og over 1,7 mio brugere i Danmark alene.

I alt 36.941 europæiske forretninger/kæder samarbejder med Too Good To Go. I Danmark tager 2.267 forretninger/kæder del i kampen mod madspild.

Too Good To Go har i samarbejde med partnere og brugere p.t. reddet over 28 mio. måltider, hvilket svarer til 70.905 ton sparet CO2. I Danmark er der nu reddet over 4 mio. måltider. Faktisk redder Too Good To Go nu et måltid i sekundet.

Virksomheden har vundet et hav af priser - bl.a. som Europas hotteste vækstvirksomhed og blev for nylig kåret som den mest inspirerende virksomhed i Holland.

For yderligere information

Tanja Møller Andersen, PR-ansvarlig for Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, [email protected]

Om Too Good To Go

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016 og er i dag aktiv i 13 europæiske lande og under opbygning i Sverige. Næste mål er USA med opstart i New York og Boston.

I appen kan man redde lykkeposer med overskudsmad i form af bl.a. brød og kager, frugt og grønt, kolonialvarer, sushi, buffetmad og meget andet.

I Danmark er appen blevet suppleret med en webshop, Too Good To Go Markedsplads, hvor man kan købe overskudsvarer, der kommer direkte fra producenterne.

Endelig har Too Good To Go iværksat flere oplysningstiltag for at fremme viden om madspild. Virksomheden har bl.a. lanceret en uddannelsesportal om madspild og åbnet ’Too Good To Go Huset’ på Frederiksberg, hvor der løbende bliver afholdt oplæg og events om madspild.

Læs mere om Too Good To Go her