Gæsteblog fra Single.dk: Dating og overskudsmad - er det opskriften på kærlighed?

2 years ago

Dating handler for mange mennesker om at imponere. Om at skille sig ud fra mængden og vise hvad man har at tilbyde. Så meget har jeg da lært af mine snart 12 år som medstifter og partner hos single.dk. Der bliver brugt timevis på at vælge den helt rigtige nederdel, glatte hår og stryge skjorte. Og så bliver der brugt penge på mad. Rigtig mange penge. Vi elsker nemlig at gå ud og spise, når vi skal lære hinanden at kende. Og hvad er mere oplagt end at imponere sin date ved at vælge den helt rigtige restaurant og bestille de mest udsøgte ting fra menukortet?

Det kommer an på din personlighed. Dating handler jo i virkeligheden om at give et glimt af, hvem du er, hvad du står for og  drømmer om. Forestil dig, at du er typen, der elsker at gøre et godt køb og drømmer om en verden, hvor mad ikke går til spilde. Forestil dig, at du bruger Too Good To Go flere gange om ugen og elsker at gå på opdagelse i papirsposerne for at se hvad, der gemmer sig. Kan du finde overskudsmad, der er lækkert nok til at servere på en date, uden at du blive kigget skævt til? Jeg har sat mig for at finde ud af, om dating og overskudsmad er et match.

På kulinarisk sightseeing i cyberspace

Jeg havde aldrig prøvet Too Good To Go før. Derfor brugte jeg tyve minutter på at tjekke appen ud aftenen før min date, så jeg kunne danne mig et overblik over de mange muligheder. Udvalget imponerende mig. Jeg besluttede mig for indisk fra Punjab i Valby.

Men nu var det jo en date og samtidig mit første forsøg med Too Good To Go, så da jeg ikke anede, hvad der endte i posen, valgte jeg at gå med livrem og seler for ikke at risikere at skulle spise min date af med halvandet kilo ren mango chutney. Jeg lagde derfor også en bestilling ind hos min lokale bager. Godt brød er altid en stemningsskaber - og så ville jeg da om ikke andet kunne byde på et stykke med dyrlægens natmad.

Til min store forundring så jeg, at man på appen nu også kan bestille overskudsblomster. Det der med at give blomster til sin date, synes jeg egentlig er ret gammeldags. Men at blomster nu ikke længere behøver at gå til spilde, tiltaler min indre treehugger, så jeg lagde en bestilling ind hos en frisk florist i Vanløse. Nu skulle jeg bare vente spændt på, at det blev aften.

Min date ankommer og indholdet afsløres

Min date ankommer, lige netop som jeg får placeret de sidste hemmelighedsfulde æsker på køkkenbordet. Der udveksles ikke mange høfligheder, før vi kommer til sagen. For klokken er mange og vi er begge hundesultne. Én efter én åbner vi sammen de små spændende poser og æsker. Det er næsten som at være barn igen. Og alt tyder på, at vi har scoret bonus.

Duften af Indien breder sig i hele køkkenet og får vores munde til at løbe i vand. Tankerne er alle andre steder end på de lidt forudindtagede billeder af overskudsmad, jeg havde haft i hovedet. Det her har intet med skraldende studerende at gøre, der vil spise hvad som helst, i håb om at kunne leve af sin SU. Der er tale om super lækker mad, der var tæt på at blive smidt ud. En absurd tanke at dét der nu udgør et mindre festmåltid, for få timer siden ville være endt i skraldespanden. Vi fisker en stor, flot og tung jordbærtærte op fra bagerposen. Dessert bliver det også til. Det hele smager fantastisk og alle er glade. Under middagen får vi snakket meget om planetens tilstand, fødevareproduktion og det økonomisk sexede i at spare så mange penge på god mad, uden at skulle kokkerere selv. Så er der mere at rejse og opleve for.

Efter at være blevet godt mætte har vi et større detektivarbejde foran os. Jeg fik nemlig slet ikke blomster med nede fra blomsterhandleren - som forventet. I stedet fik jeg to store og flotte planter. Den søde ekspedient brugte næsten 10 minutter på at forklare mig, hvordan jeg skulle passe, omplante og nusse om dem for at få mest ud af dem. Den ellers nøje instruktion havde jeg desværre glemt alt om flere timer senere, så vi fandt Gyldendals Havebog frem i håb om at blive klogere på, hvordan mine nye grønne venner bliver sikret et langt og lykkeligt liv fremover.

Det lærte jeg af min første Too Good To Go-date

Man kan sagtens servere overskudsmad på sin date. Maden er lækker, præsentabel og det er næsten sjovere at gå på eventyr sammen i æsker og poser, end at sætte sig ved det sædvanlige cafébord og bare bestille noget forudsigeligt fra menuen. På grund af de forskellige afhentningstidspunkter, er der mulighed for en stor variation af dates. Hvis man ikke har lyst til at invitere til sen aftensmad, kan man i appen også finde afhentningstidspunkter, som passer til en brunch- eller frokost-date. Eller man kan opvarme retter hentet dagen i forvejen, som kan serveres ved aftenmadstid. Ud fra min erfaring lægger overskudsmad op til spændende madoplevelse og gode samtaler om mad, miljø og pasning af blomster.

Gæsteindlægget er skrevet af Jonas Cronfeld, som til daglig er medstifter og partner hos single.dk. Jonas har i over 10 år beskæftiget sig professionelt med online dating, kærlighed og parforhold.

Red overskudsmad til din næste date her.

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play