Bæredygtigt tag-selv-bord og frokost med overskud

2 years ago

Til årets Copenhagen Cooking & Food Festival er der ekstra fokus på madspild - og Too Good To Go er selvfølgelig med til at reducere spildet til arrangementer under madfestivalen.


Den årligt tilbagevendende madfestival Copenhagen Cooking & Food Festival sætter i år skarpt fokus på flere af FNs verdensmål - heriblandt delmål 12.3; Ansvarligt forbrug og produktion. Målet er inden 2030 at halvere det globale madspild pr. person, både i forretninger og hos forbrugere. Et vigtigt mål, som vi hos Too Good To Go arbejder hårdt for at kunne være med til at realisere.


Det skærpede fokus på madspild er opstået, fordi Copenhagen Cooking mener, at de som Danmarks mest besøgte madfestival, har et ansvar for at kaste lys over problemstillinger som opstår og findes i madkulturen. F.eks. at vi i Danmark årligt smider over 700.000 tons spiseligt mad i skraldespanden.


Under madfestivalen, der i år løber fra 24. august til 2. September, er der arrangeret en række events med ekstra fokus på bæredygtighed og madspild. Heriblandt to arrangementer, som Too Good To Go er medarrangører af.


Bæredygtigt tag-selv-bord

D. 27. august inviterer vi sammen med Madklubbens FOOD CLUB og EAT GRIM til Grim Buffet, som bliver et storslået tag-selv-bord af frugt og grønt - akkompagneret af brød og drikkevarer. Og hvad har det så med madspild at gøre, tænker du?


Nu skal du høre. Omkring en sjettedel af al dyrket frugt og grønt når slet ikke fra gårdene, fordi der her i nogle tilfælde kasseres op mod hver anden dyrket stykke frugt eller grønt. Det ender med 160.000 ton om året. Og det er ikke fordi produkterne er dårlige - men simpelthen fordi de er "grimme". For små, for store, har en anderledes form eller en plet. Og det er da for dumt at kassere gode velsmagende produkter, fordi de ikke lever op til vores skøre skønhedsidealer.


Den problematik har stifterne bag EAT GRIM fundet en løsning på. Carolin Schiemer og Petra Kaukau leverer til daglig uskønne frugter og grøntsager til restauranter og private. Til Grim Buffetten vil GRIMs frugt og grønt forvandles til et storslået tag-selv-bord med et væld af vegetariske og veganske retter. Gæsterne vil have 1,5 time til at spise sig igennem retterne, der serveres med overskudsbrød og drikkevarer til. Arrangementet finder sted i Madklubbens FOOD CLUB lokaler på Sortedams Dossering 7C. Find billetter her.


Aftenen bliver en spændende øjenåbner, der viser at selv grimme ingredienser kan blive til smukke smagsoplevelser - og at vi sådan kan reducere madspildet yderligere.


Frokost med overskud

På festivalens allersidste dag d. 2. september inviterer vi i samarbejde med , Fødevarebanken, Rub & Stub og Copenhagen Cooking til Final Frokost, hvor god mad og reducering af madspild igen er i hovedfokus. Det bliver en familievenlig picnic-frokost, hvor du i picnic-poserne kan finde en lækker sammensat frokost bestående af overskuddet af alle de dejlige madvarer, der har været at finde på Israels Plads under festivalen.


Da overskudsvarer er en uforudsigelig størrelse, så ved vi ikke endnu, hvad der vil være i picnic-poserne. Men mon ikke det bliver godt med alle de gode madaktører, der deltager til festivalen på Israels Plads?


Du kan afhente din picnic-pose på Israels Plads søndag d. 2. september mellem kl. 12:30 og 15:30, som så kan spises på pladsen, tages med hjem eller i parken. Køb billet til frokosten her.


Oplevelser og skønne smagsindtryk

Udover de to arrangementer under madfestivalen, som Too Good To Go er med til, er der et hav af events på Israels Plads og fordelt i hele København, som du kan deltage i. Det bliver 10 forrygende dage i madens tegn - med et vigtigt fokus på reduceringen af spild af gode madvarer.


God fornøjelse!

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play