Pas på bananerne

I England smider de 1,4 millioner bananer ud - om dagen! Herhjemme står det heldigvis ikke ligeså slemt til, men Coop-butikkerne alene smider 2 millioner bananer ud om året. Til gengæld sælger de også 5 millioner bananer om ugen - fem. millioner. bananer. Wow, det er mange!


Overvej lige hvor mange bananer der bliver solgt om året, hvis Coop alene sælger 5 millioner om ugen. Og når de smider så mange ud, hvor mange mon vi så smider ud derhjemme? Ca. en tredjedel af al den mad, vi køber, ender i skraldespanden. Så det er ret nemt at tænke sig til, hvor mange bananer, der højst sandsynligt ender i skraldespanden.


Derfor går vi lidt bananas her på bloggen. Alt for mange bananer bliver smidt ud, når man tænker på, hvor meget de faktisk kan bruges til. Der er hundredevis af muligheder - men vi nøjes bare med at give dig bare et lille udvalg. Lad os sørge for, at bananerne bliver spist og ikke spildt!5 forslag til at få brugt dine bananer


Inden vi går i gang med forslagene, så vil vi gerne opfordre dig til at gå efter de enlige bananer. Det vil sige dem, som ligger for sig selv og ikke er i en klase. Det er faktisk en af de største årsager til, at så mange bananer smides ud - fordi vi går udenom dem, der ligger for sig.


En banan er en fantastisk snack - af mange årsager. Den er praktisk, for den er lige til at have med i lommen, uden du behøver en pose eller andet. Samtidig er den sprængfyldt med vitaminer. Så brug den endelig som snack.


Begynder den at blive lidt for moden til din smag, så prøv dig frem med de her banan-opskrifter. For der er mange muligheder, som er hverken besværlige eller dyre.


Banan-pandekager: det er noget af det nemmeste - mos en banan, rør det sammen med et æg og vupti, så har du den nemmeste (og sundeste) pandekagedej. Den kan piftes op med vaniljepulver, chokoladestykker, blåbær og meget andet. Google har 85.000 andre forslag :)


Banankage: en klassiker, som de fleste kan lide - oplagt til de overmodne, brune bananer. Her er hele 12 forskellige opskrifter, som du kan kaste dig ud i.


Smoothie med banan: endnu en klassiker, som er lækker til søndagsbrunchen - eller hvilken som helst dag. Banan og bær og blender - så er der smoothie. Hvis ikke du kan nå at lave smoothie af alle dine bananer, kan du skære dem i mindre stykker og fryse dem ned. Perfekt til smoothies og milkshakes.


Bananis: det kræver kun banan og en fryser - se her hvordan du laver sund bananis.


Bananchips: den her kræver kun banan og en ovn - sådan laver du bananchips.


Altså, jeg ved ikke med dig, men jeg er da små-lækkersulten lige nu.


Der findes tusinder og atter tusinder af opskrifter med (over)modne bananer, så det er bare om at prøve sig frem og finde sine favoritter. Jeg har googlet for dig og fundet lidt mere frem:Er der noget iblandt, som du skal prøve af?


Det siges i øvrigt også, at bananskrællen er god mod myggestik, brandsår, rynker og hovedpine, hvis du gnubber indersiden mod de udsatte områder. Det har jeg dog ikke selv prøvet af, så jeg kan ikke love noget - men hvis du kaster dig ud i det, så del endelig dine resultater med os :D


Lad os sammen passe på og udnytte bananerne bedre <3

Sisse Hansen

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play