Hvad gør du med din mad?

2 years ago

Redder du så mange måltider gennem Too Good To Go, at du snart ikke ved, hvad du skal finde på med al den gode mad? Bare rolig - vi har en håndfuld gode tips til dig.


Spis det

Den første giver næsten sig selv - spis maden, når du har hentet den. Nogle af restauranterne er oplagte til en omgang sen aftensmad, hvis du f.eks. kommer sent hjem fra arbejde.


Du kan også gemme det til en let og lækker frokost dagen efter. Se her, hvordan Gittemarie gjorde, da hun levede kun af Too Good To Go i en hel uge - for kun 200kr.


Tilbered det

Har du hentet en lykkepose med grønt eller dagligvarer fra et supermarked, så er der mange forskellige muligheder for, hvad du kan bruge posens indhold til:
  1. Yoghurt: det kan sagtens holde sig, selvom “Mindst holdbar til” er lige om hjørnet. Du kan dufte dig frem, og dufter den fint - så bare spis løs. Hvis ikke du kan nå at spise al yoghurten (eller andre mælkeprodukter), fungerer det super i bagværk (der er næsten en halv million - wow! - søgeresultater på Google, hvis du skriver “brød med yoghurt”). 
  2. Pålæg: det har nogle gange dateringen “Sidste anvendelsesdato”, og den skal man tage seriøst. Hvis ikke du kan nå at spise det inden denne dato, så kan det sagtens komme i fryseren. Så kan du tage det op en dag, hvor familien kommer til frokost - hvis de er sultne nok, kan de nok nemt spise op, tror du ikke? Du kan i øvrigt læse mere om reglerne for holdbarhedsdatoer her. 
  3. Grøntsager: der er så uendeligt mange muligheder med grøntsager. Grøntsagspizza. Grøntsagstærte. Pitabrød med grøntsagsfyld. Grøntsagslasagne. Grøntssagssuppe. Biksemad med grøntsager. Kødfri “kødsovs”. Stort set alle retter, som vi “plejer” at lave med kød, kan snildt laves med grøntsager. Her er Google også din ven - prøv dig frem. Jep, vi har også et forslag til, hvordan du kan lave kødfri “kødboller” i 4 forskellige udgaver. 
  4. Frugt: i blenderen med det sammen med noget yoghurt, mælk (eller is, hvis du er i det humør), og du har den lækreste smoothie eller milkshake. Rigtig mange kager er også lækre med lidt frugt i (synes jeg i hvert fald - jeg ved godt, at ikke alle er enige med mig der). Her kan du læse vores forslag til, hvad du kan bruge overmodne bananer til


Det her var bare et par forslag til, hvad du kan bruge indholdet af supermarkederne lykkeposer til. Der findes smarte apps, som hjælper dig til at få brugt dine rester. Du kan f.eks. prøve appen “For Resten” fra Forbrugerrådet Tænk.

Frys det

Har du fået en ordentlig omgang brød fra bageren, som du ikke kan nå at spise? I fryseren med det, og du har lækkert brød til weekendens brunch. 


Du kan med fordel skære hele brød i skiver, så det er nemt og hurtigt at tø et par skiver op til en hurtigt frokost eller aftensmad.


Mange grøntsager kan også fryses ned i rå tilstand, og så ryge i en kæmpe gryde til en god gang suppe på en kold aften. 


Del det

Sidst - men absolut ikke mindst. Har du fået så meget, at du ikke kan spise det hele selv, så del endelig ud af det. Invitér venner eller familie forbi til et tag-selv-bord af lækker overskudsmad. Bank på hos naboen og tilbyd dem det blomkålshoved, som ikke lige falder i din smag (jeg elsker blomkål, men det er ikke alle, der gør det). 


God mad skal ikke gå til spilde, så spred lidt kærlighed til maden og til folk du holder af <3 

Lea Mosegaard
Marketing Specialist

Download appen

Hent Too Good To Go appen og red dit første måltid i dag! Download til iPhone eller til Android.

App Store
Google Play